İstanbul'da üç gence haksız yere biber gazı sıkarak yaralanmalarına sebep olan üç polis hakkında dava açıldı.

Sabah gazetesinden Başak Birdal'ın haberine göre İstanbul Bayrampaşa'da üç arkadaşa biber gazı sıkarak yaralanmalarına sebep olan 3 polis memuru hakkında kasten yaralama suçunu işledikleri gerekçesiyle dava açıldı.

Davaya konu olan olay 23 Eylül 2012 günü İstanbul'da yaşandı. Gürültü yaptıkları nedeniyle şikâyet edilen A.H., K.T. ve U.G.'nin yanlarına polis ekibi geldi. Ekipte bulunan polis memurları Metin U., İbrahim Ü. ve Ramazan İ., üç genci biber gazı sıkarak zorla polis otosuna bindirdi ve polis merkezine götürdü.

5236 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 36. Maddesi uyarınca para cezası kesen polisler daha sonra gençleri serbest bıraktılar.

Polis memurlarının idari para cezasını polis merkezine götürmeden olay yerinde kesmesi gerektiğini öğrenen gençler üstelik bir de biber gazı yedikleri, darba maruz kaldıkları gerekçesiyle savcılığa şikâyette bulunma kararı aldılar.

Savcılığa şikâyet dilekçesi veren üç genç adli tıbba sevk edildiler. Gençlerin biber gazı sıkıldığı ve dövüldükleri yönünde çıkan adli tıp raporu üzerine savcılık üç polis memurunun kamu görevlisinin sahip olduğu nüfuzu kötüye kullanarak kasten yaralama ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarını işlediklerini belirledi.

Metin U., İbrahim Ü. ve Ramazan İ. hakkında kasten yaralama ile "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetten yoksun kılma" suçları kapsamında iddianame düzenledi.

Üç polis memuru kasten yaralama suçundan 5 yıla kadar, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetten yoksun kılma suçu kapsamında da 7 yıl olmak üzere toplam 12 yıla kadar hapis sitemiyle hâkim karşısına çıkacak.