Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, 2 Eylül saat 22.00 sıralarında Beytüşşebap ilçesi çevresindeki güvenlik noktalarına saldırı düzenlendiğini belirtti. Alınan bilgilere göre, uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla dört ayrı noktadan kaymakamlık, Tümen Komutanlığı, askeri lojmanlar ve polis noktalarına ateş açıldı.

 

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada çok sayıda PKK’linin de etkisiz hale getirildiği ifade eden Özkan, 9 güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiğini söyledi. Bir yaralı askerin hayatını kaybetmesiyle sayı 10'a yükseldi, 7 asker de yaralı..

 

Çatışma esnasında ilçede elektriklerin kesildiği belirtilirken, Vali Özkan, başlatılan operasyonun aralıksız sürdüğünü belirtti.

 

Başbakan Erdoğan önceki gün bir TV kanalında “Kürt meselesi diye artık bir mesele ben kabul etmiyorum. Türkiye'de artık Kürt meselesi kalmamıştır, bu iş aşılmıştır” demişti. Başbakan Afganistan gibi yerlerde ölen yabancı askerlerin bu ülkelerde haber yapılmadığını iddia ederek Türkiye medyasının da yaşananları haber yapmamasını istemişti. Başbakan savaşın yükseldiği uyarısını yapan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ı da ‘yalancı’lıkla suçlamıştı.