Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde polis noktasına 20 metre kala hedef alınarak öldürülen ambulans şoförü Şeyhmus Dursun’un ön otopsi sonucuna göre Dursun'un vücudundan 3 mermi çıkarıldı.

Sonuca ilişkin olarak BirGün'den Elçin Yıldıral'a bilgi veren avukat Mücahit Dursun, Şeyhmus Dursun'un vücudundan kalp, boyun ve karın kısmı olmak üzere üç mermi çekirdeğinin çıkarıldığını söyledi.

‘AMBULANS YARALI POLİSLER İÇİN ÇAĞRILDI’

Avukat Dursun şunları söyledi:

“Bizim edindiğimiz bilgiye göre, yaralı olan emniyet görevlilerini almak üzere ambulans çağrılıyor. 112’den ambülans için arıyorlar. Ambulans görevlileri, çatışma olduğunu belirterek, ‘nasıl geliriz?’ diye yanıtlıyorlar. 112 ısrarla arıyor ve ‘kaymakamlık ve emniyetten çağırıyorlar gelmelisiniz’ diyor. Bu tartışma bir saatten fazla sürüyor. En sonunda ambulans görevlileri çağrılan bölgeye gitmek üzere yola çıkıyorlar ve polis noktasına yaklaştıklarında taranıyorlar. Ambulansın önü tamamen taranmış.

‘YARDIM EDENLERE DE ATEŞ AÇILDI’

“Ambulans şoförü uzun bir süre yaralı olarak ambülansın içinde bekletiliyor. Çatışma olduğu için kimse yaralılara yardım etmek için ambülansın yanına gidemiyor. Olay olduktan iki saat sonra ambülansın yakınındaki evlerde yaşayanlar, ambulans şoförünü araçtan çıkartarak hastaneye götürmeye çalışıyorlar. Ancak onların üzerine de ateş açılıyor. Hastaneye getirildiğinde ambülans şoförü yaşamını yitirmişti.”

Olay yeri incelemesinin henüz yapılamadığını belirten avukat Dursun, hastaneye geldiklerinde Özel Harekât Polisi'nin hastaneyi kuşattığını belirterek, hastaneyi tarayarak, doktorları tehdit ettiklerini söyledi. Cenazenin Ayvalık köyünde bekletildiğini ifade den Dursun, çatışma nedeniyle cenazeyi gömemediklerini kaydetti.