Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde HPG'lilerle asker arasında çıkan çatışmanın ardından asker, polis ve özel hareket timleri ilçeyi ateş altına aldı. İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan atılan havan topları ve açılan ateş sonucunda 10'a yakın ev ve 1 cami kullanılmaz hale geldi.

BELEDİYE, HDP VE DBP BİNALARI TARANDI

Top atışlarından sonra ilçeye zırhlı araçlarla giren devlet güçleri çarşı merkezinde bulan tüm dükkanları taradı. Saldırı sonucunda 20'ye yakın dükkan hasar görürken, 4 dükkan ise kullanılmaz hale geldi. Kent merkezinde yapılan tarama sonucu kimlikleri tespit edilemeyen 2 kişinin yaralandığı belirtilirken, belediye, HDP ve DBP binaları da zırhlı araçlardan ateş açıldı.

Polis ve askerlerin elektrik trafo ve direklerine açtığı ateş sonucunda kentte elektrikler kesildi.

KÖYLERE HAVAN TOPLARI ATILDI: 3 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan ilçeye yakın olan Setkar, Tilbes, Faraşîn, Meydan, Germav (Ilıca), Gernex ve Tivor köylerine havan topuyla saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda Setkar köyünde havan topunun isabet ettiği bir evde 3 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi de ağır yaralandı. Evlerine havan topu isabet eden Ahmet Temel, oğlu Behçet Temel ve akrabaları olan Alya Temel yaşamını yitirdi, Fevzi Temel ve Ahmet Temel'in oğlu Hasan Temel ise ağır yaralandı. Yaşamını yitiren 3 kişinin cenazeleri Uludere Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, yaralılardan biri Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ne diğer yaralı ise Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Setkar'da yaşamını yitirenlerin ve yaralananların Beytüşşebap eski Belediye Başkanı Yusuf Temel'in yakınları olduğu bildirildi.

AMBULANS TARANDI: ŞOFÖR YAŞAMINI YİTİRDİ


Sabah saatlerinde bizzat kaymakam tarafından yaralı polisleri alması için aranan ambulans şoförü de ilçe merkezi girişinde bulunan polis noktasında bulunan polisler tarafından öldürüldü. Görgü tanıklarının anlatımına göre, burada ambulansa ateş açılması sonucunda şoför Şehmuz Dursun yaşamını yitirdi, araçta bulunan iki sağlık görevlisi ise kaçarak canlarını kurtardı. Dursun'un cenazesinin Beytüşşebap Devlet Hastanesi morguna kaldırıldığı bildirildi.

DAĞLIK BÖLGE YANIYOR

İlçenin etrafındaki dağları helikopterlerle bombalamaya devam eden askerin açtığı ateş sonucu bölgede orman yangınlarının çıktığı öğrenildi.

HDP'Lİ VEKİLLER İLÇEDE

Öte yandan HDP Şırnak milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Ferhat Encü ve Aycan İrmez'in de ilçeye gelerek incelemelere başladı.

Kaynak: DİHA, Evrensel