Dağlıca'da 16 askerin yaşamını yitirdiği saldırıyı protesto etme bahanesiyle bir grup Beypazarı'nda mevsimlik işçilere saldırmıştı. Irkçı saldırının ardından işçiler bir bir ilçeyi terk edince mahsuller tarlada kaldı. 

Ürünlerini hasat edemeyen ve zor durumda kalan çiftçiler yaşanan saldırılar nedeniyle üzgün olduklarını dile getirdi.

Hürriyet'te yer alan habere göre ürünü tarlada kalan çiftçiler şunları söyledi.

“Beypazarı’nı terk eden Kürt vatandaşları yıllardır tanıyoruz. 17 yıldır burada çalışan işçilerimiz vardı. İşçi olmalarından ziyade hepsi komşumuz ve kardeşimizdi. Aynı sofrayı paylaştığımız insanlardı. Ne bize ne başkasına zararları oldu. Burada bir grup insanın terörle Kürtleri aynı kefeye koyması yüzünden komşularımız Beypazarı’nı terk etti. Bu ne Beypazarı’na ne de bizlere yakışmadı.”

ÇALIŞTIRACAK İŞÇİ YOK

Günlük hasat yapılan tarım arazilerinde çalışan işçilerin yüzde 80’inin Kürt olduğunu ifade eden çiftçiler, işçilerin can güvenliğinden dolayı ilçeyi terk etmesinin ardından tarım işçisi bulmakta zorlandıklarını söyledi. Çözüm yolu arayan çiftçiler, “Hasat işi tek başına altından kalkacağımız bir iş değil. Çalıştıracak işçilerimiz kalmadı ve elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz. Bütün mahsullerimiz tarlada kaldı ve böyle giderse ektiklerimiz çürüyecek” diyor.