Denizli’de beş katlı apartmanın birinci katında çıkan yangında 7 kişi üst katlarda mahsur kaldı. İtfaiyenin merdiveni açılmayınca Hüseyin Varol, balkon korkuluklarından beşinci kata kadar ’Örümcek Adam’ gibi tırmanıp bir aylık yeğeni Yağız Efe Elitaş’ı sırtına bağlayıp indirmeyi başardı. İzleyenler kahraman dayıyı alkışlarken, çevredekiler itfaiyeye tepki gösterdi.

Akkonak Mahallesi Devrim Caddesi numara 16’daki Bozdemir Apartmanı’nın birinci katında, bugün saat 11.30 sıralarında yangın çıktı. İmam nikahlıyla yaşadığı Zeynep Kılıç’ın doğumu için üç gün önce hastaneye gittiği öğrenilen Sait Arslan’ın oturduğu birinci kattaki dairede, belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, kısa sürede tüm daireyi sardı. Simsiyah dumanlar tüm apartmanı kapladı. Beşinci katta bir aylık bebek Yavuz Efe ve annesi Funda Elitaş, diğer diğer katlarda 5 kişi dumanda mahsur kaldı.

Dumandan etkilenen yedi kişi balkona çıkıp feryat içinde yardım istedi. Çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen itfaiyenin merdiveni sadece birinci kata kadar açılınca can pazarı başladı.

Olay yerine gelen Hüseyin Varol, tüm tehlikeyi göze alıp, üzerindeki gömleğini çıkardıktan sonra balkon korkuluklarından beşinci kata kadar tırmanıp, annesi Funda Elitaş’ın kucağındaki bir aylık yeğeni Yağız Efe Elitaş’ı kurtardı. Varol’un sırtına bir bezle bağlayarak ikinci kata kadar indirmeyi başardığı yeğeni, buradan itfaiye merdiveniyle alındı. Minik Yağız Efe’ye ilk müdahale olay yerinde hazır bekletilen ambulansta yapıldı. Baba Tayfur Elitaş, oğlunun başından ayrılmadı. Üçüncü katta mahsur kalan Güllü Bozdemir de balkon korkuluklarından sarkarak indi. İtfaiyenin yangını su sıkarak söndürmesi ve binadaki dumanı tahliye etmesini ardından binaya girilerek mahsur kalan diğer kişiler de kurtarıldı. Yeğenini kurtaran Varol ile mahsur kalarak dumandan etkilenenler çeşitli hastanelere götürülerek, tedaviye alındı.

KUNDAKLAMA İDDİASI

Vatandaşların merdiveni açılmadığı için itfaiyeye tepki gösterdikleri sırada yangın çıkan dairenin sahibi Sait Arslan ile imam nikahlı eşi Zeynep Kılıç, olay yerine geldi. Birkaç gün önce doğum yaptığı öğrenilen Zeynep Kılıç evinin yandığını öğrenince sinir krizi geçirdi. Genç kadın imam nikahlı yaşadığı Sait Kılıç tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Kucağında bebeği ile polise ifade veren Zeynep Kılıç, düşmanları olduğunu belirtip, evinin yakılmış olabileceğini söyledi. Yangın itfaiye ekipleri tarafından tamamen söndürülürken ev kullanılmaz hale geldi. Üst katlarda da duman ve is nedeniyle hasar, zarar meydana geldi. İtfaiye yangının çıkış nedeninin araştırıldığını belirtirken, polis, kundaklama iddiası üzerine soruşturma başlattı.