Beşiktaş'ta polis müdahalesi başladı. TOMA ile müdahale ediliyor

CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal polislerin 1 Mayıs Bayramı'nı kutladı. Daha sonra, polisleri müdahale etmemesi ve gaz kullanmaması konusunda uyaran Tanal "AİHM kararlarına göre işçiler gösteri ve yürüyüş hakkına sahiptir" dedi. Tanal ve bazı göstericiler polis barikatı önünde oturma eylemi yaptı. "Berkin elvan ölümsüzdür", "Onbeşinde bir fidan Berkin Elvan" sloganları atıldı.

İstanbul Valiliği 1 Mayıs’ta Taksim’e izin vermedi ancak sendikalar Taksim konusunda ısrarlı. Sendika, parti ve sivil toplum kuruluşlarının Taksim'e çıkmalarını engellemek için günler öncesinden getirilen polis bariyerleri kuruldu. Takviye polisler gece geç saatlerde İstanbul'a geldi.

İstanbul Valiliği toplu taşımada da kısıtlamaya gitti. Metrobüs, vapur ve metro seferleri azaltıldı, birçok durak ve iskeleden yolcu alımı Metrobüs ve metro duraklarının turnikelerine bant çekildi. Dakika dakika İstanbul’da yaşananlar şöyle:

Beşiktaş'ta Barbaros Bulvarı girişinde bulunan CHP otobüsü polis tarafından çektiriliyor. Otobüsün çekilmesini engel olmak isteyenler ise gözaltına alındı.

CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı önünde toplanan grup ile polis karşı karşıya geldi. 

DİSK üyeleri ise Şişli'deki genel merkez önünde toplanmaya başladı. 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri, Şişli'deki genel merkez binası önünde toplanmaya başladı. Gece saatlerinde genel merkez binasına gelenlerin ilerleyen saatlerde artması bekleniyor.

İstanbul Valiliği'nin yaptığı açıklamayla Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs kutlamasına yasaklanmasının ardından, günler öncesinden Taksim ve çevresine getirilen demir polis bariyerleri, saat 00.30'dan itibaren belirlenen noktalara kurulmaya başlandı. Görevliler önce Taksim Cumhuriyet Anıtı ve çevresini kapattı. İlerleyen saatlerde de kademeli olarak Taksim Meydanı ve Taksim'e çıkan yollara bariyerler kuruldu.