Beşiktaş Belediyesi, semtteki Barış Sokağı'nın ismini, Kürtçede barış anlamına gelen "Aşiti" kelimesini ekleyerek "Barış-Aşiti" olarak değiştirdi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ilçeyi, "herkesin inancını, yaşam tarzını özgürce yaşadığı, Türkiye'ye model olacak çok özel bir yer" olarak tanıttı.

Bir yıl önce "kardeş belediye" Hakkari'yi ziyaret ettiklerini ve ilgiyle karşılandıklarını anlatan Hazinedar, bölgedeki çatışma ortamına değindi.

Bu topraklarda birlikte yürümenin mücadelesini verdiklerini vurgulayan Hazinedar, Hakkari ile ortak projeler yürüteceklerini ifade etti.

Murat Hazinedar, Beşiktaş'ın barışı temsil eden özel bir nokta olduğunu dile getirerek, "Şimdi bu sokağa barışla beraber Kürtçe de barış yazıyoruz. Beşiktaş'tan barışı ne kadar çok istediğimizi duyurmak için Hakkari ile bu açılışı gerçekleştireceğiz" dedi.

Bu kararı belediye meclisinden oy birliği ile çıkardıklarını ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bunu onaylamadığını kaydeden Hazinedar, İstanbul'un değişik noktalarında her ay birçok sokağın isminin değiştirildiğini söyledi.

Hazinedar, iyi niyetle, hiçbir siyasi beklenti içinde olmadan, partici bir anlayışla bakmadan Çözüm Süreci'ne katkı sunmaya çalıştıklarını ifade ederek, şu görüşleri aktardı:

"Sadece birileri barışa sahip çıkamaz. Türkiye'nin barışı, ancak birlikte olabilir. Her acı bizim acımız, her yanlış bizim müdahale etmemiz gereken yanlışlardır. Beşiktaş'ta yapılan veya yapılacak yanlışlara, nasıl iktidar bir paralel operasyonu yapıyorsa ben de burada o operasyonu yaparım. Beşiktaş'ın değerlerini, güzelliklerini birilerinin siyasi oyunlarına, yanlışlarına asla kurban etmem. Yapacaklarımı kimse tasavvur edemez, kimse hafsılasına alamaz.

Beni başkalarıyla karşılaştırmasınlar. Allah'ın bana verdiği bu imkanı, en önemlisi Beşiktaş halkının verdiği emaneti, Beşiktaş halkının lehinde, birilerinin siyasi oyunlarına teslim etmem. Bu benim partim de olsa teslim etmem. Üzücü olan bu kadar doğruyu içinde barındıran adımımıza Büyükşehir Belediye Meclisi'nin gerekli  adımı atmaması. Ama kusura bakmasınlar, yasalarla doğruları engelleyemezler. Yasa devleti değiliz, hukuk devletiyiz. Beşiktaş halkının seçtiği meclisin oy birliğiyle çıkan bir kararı hiç kimse engelleyemez."

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, konuşmasının ardından Hakkari Belediye Eş Başkanvekilleri Fatma Yıldız, Nazmi Çuşkon ve diğer yetkililerle gökyüzüne beyaz güvercinler uçurdu, daha sonra "Barış-Aşiti" sokağının açılışını gerçekleştirdi. (Birgün)