Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan evinin önüne “BERKİN ELVAN OKUL HARÇLIĞI” yazan bir ayakkabı kutusu koydu.

Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan CNN Türk'te Enver Aysever'in programına katılmış ve Başbakan Erdoğan'a seslenerek Berkin'in katilinin bulunmasını istemişti. Sami Elvan şöyle konuşmuştu:

“NE DEMEK İSTEDİĞİMİ ÇOK İYİ ANLADILAR”

"Evimin önüne bir ayakkabı kutusu istiyorum. Özellikle her sabah çıkarken Berkin’in harçlığını oraya bırakacağım. İhtiyacı olan insanlar alsınlar. Berkin çünkü her sabah benden harçlık alırdı. O harçlığını biriktiricem. Gelsinler, her sabah bırakacağım o harçlığı oraya. Belki Berkin’in katilini o zaman bulurlar bana verirler. Ne demek istediğimi çok iyi anladılar. Berkin’in harçlığını her sabah o ayakkabı kutusuna bırakıcam. Gerek yok yani onların ayakkabı kutularına para koymalarına. Ben koyucam, gücüm yettiği kadar, maaşımı istiyorlarsa maaşımı koyucam, ne kadar maaşım varsa. Ama benim çocuğumun katilini istiyorum."


Rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarında ayakkabı kutusundan 4,5 milyar dolar çıkmıştı. Berkin Elvan’ın babasının evinin önüne koyduğu ayakkabı kutusu sosyal medyada da çok konuşuldu. (Demokrat Haber)