İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde sokak isimlerinin "Berkin Elvan Sokak", "Ali İsmail Korkmaz Sokak" olarak değiştirilmesi kararı reddedildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi aralık ayı ikinci birleşimi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti.

Oturumda, Narlıdere Belediye Meclisinde alınan Ilıca Mahallesi Yavuz Bingöl Sanat Sokağı isminin Berkin Elvan Sokak, Huzur Mahallesi Öğretmenler Sokağı’nın kuzeyde Mithatpaşa Caddesi ile kesişimindin güneye doğru 175 metrelik kısmını kapsayan bölgenin adının da Ali İsmail Korkmaz Sokak olarak değiştirilmesi kararı reddedildi.

Ayrıca, Menemen Belediye Meclisinde alınan Gölcük ve Yeşilpınar Mahallelerinde bulunan 441 numaralı sokak isminin Şehit Serdar Amak olarak değiştirilmesi kararının talebi de reddedildi.

Torbalı Belediye Meclisinde alınan Korucuk Mahallesi isminin Dirmil olarak değiştirilmesi talebi hakkında Aydoğan, “Mahalle ve köy ismi değiştirilmesi bizim yetkimizde değil. Bunu bakanlıklar yapıyor” dedi.

Kaynak: BirGün