Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Taş da attı diyelim, her şey senin dediğin gibi olsun; vurmayacaktın onu, 14 yaşındaydı daha. O yaştaki çocuklar devletin koruması altındadır. Cezası neyse bana kesecektin, çocuğumu öldürtmeyecektin, götürüp içeri tıksaydın ya, öldürtmeyecektin onu, vurmayacaktın” diye seslendi.

Ötekilerin Postası’nın bu yıl ikincisini düzenlediği ‘Nar Ödülleri’ gecesinde, Berkin Elvan, Rakel Dink ve Barış İçin Kadın Girişimi’ne ödül verildi.

Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ödül töreninde Yaşayan Nar ödülü, Gezi Direnişi sırasında polis kurşunuyla başından vurulan ve 269 gün komada kaldıktan sonra 16 kiloya düşüp  yaşamını yitiren Berkin Elvan’a verildi.

Berkin Elvan’ın ödülü, jüri üyesi Esmeray Özadikti tarafından annesi Gülsüm Elvan ile babası Sami Elvan’a takdim edildi.

Baba Sami Elvan “Ben bu ödülü Uğur'lar Ceylan'lar, bundan sonra gelecek, yaşayacak çocuklarımız adına alıyorum. Biz çocuğumuzu kaybetmedik, o yaşıyor, yaşayacak” diye konuştu.

Ardından söz alan Anne Gülsüm Elvan ise şöyle seslendi:

“Biliyorsunuz geçen hafta yine bize değindi. Yine bizi aldı karşısına, hedef gösterdi açıkçası. Çocuğuma ‘terörist maşası’ dedi. Eğer teröristse hepiniz sahiplendiniz benim çocuğumu, hepiniz, Türkiye, Dünya sahiplendi. Demek ki hepiniz teröristsiniz.

Diyor ki ekmeğe gitmedi, yalan söylüyorlar. Ya gitmedi diyelim, sokaktaydı diyelim, taş da attı diyelim, her şey senin dediğin gibi olsun; vurmayacaktın onu, 14 yaşındaydı daha. O yaştaki çocuklar devletin koruması altındadır. Cezası neyse bana kesecektin, çocuğumu öldürtmeyecektin, götürüp içeri tıksaydın ya, öldürtmeyecektin onu, vurmayacaktın.

Niye bu kadar çocuğumun üstüne gidiyor? Demek ki benim çocuğumdan korkuyor, hala, hala ölümünden ya, ölümünden. Ne yaptı çocuğum sana, ne yaptı? Ben bunun cevabını istiyorum ondan, ne yaptı benim çocuğum sana. Bu sorunun cevabını versin bana.

Bilye dedi, bilye atmış, sapan attılar, bilmem ne, ben puşi atmadım, kokumu attım, oyalı yazmamı başımdaki, kokumu, kendimi attım oraya. Yeter artık ya, bırak bizim peşimizi, bırak.”

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN MAŞASI" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 21 Ekim 2014 tarihinde Ombudsmanlık Sempozyumu'nda Berkin Elvan için "terör örgütünün maşası" tabirini kullanmıştı. Elvan ailesi de Erdoğan hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik, alenen hakaret, kişinin hatırasına hakaret, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs" gibi suçlardan soruşturma başlatılması için suç duyurusunda bulunmuştu.

Mehmet Göcekli / Demokrat Haber

Kaynak: Dokuz8haber / Sibel Yükler / Kazım Kızıl / Fotoğraf: Ferman Kutlay