İSTANBUL- Taksim Dayanışması "Berkin Elvan için adalet istiyoruz" şiarıyla Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yapmak istedi. Ancak polis, kitlenin adliye önünde toplanmasına izin vermedi, tazyikli su ve plastik mermi ile saldırdı.

Taksim Dayanışması'nın çağrısıyla Çağlayan Adliyesi'nin önünde toplanan ancak polis saldırısına uğrayan kitle, ikinci kez adliye önünde buluştu.

Burada açıklama yapan Avukat Evrim Deniz Karatana, "Halka zulmeden iktidara karşı meşru direnme hakkını kullananların ölümle tehdit edildiği bu saldırıların etkin soruşturulmaması durumunda, ardı arkası kesilmeyecektir" dedi.

Avukat Karatana, başta saldırı emrini veren Başbakan Erdoğan olmak üzere, İçişleri Bakanı, İstanbul Valisi ve İstanbul Emniyet Müdürü ile, polis amirleri ve polislerin bir an evvel bulunarak yargılanmasını istedi.

Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, "Berkin'i sadece vuranların değil, ateş emrini verenlerin de yargılanmasını istiyoruz" dedi.

Çocuğunun 153 gündür komada olduğunu hatırlatan Baba Elvan, "Bu durumdan sadece gaz bombasını atan polis değil, ona saldırması emrini veren polis amiri, Emniyet Müdürü, Vali, İçişleri Bakanı ve Başbakan da sorumludur" diye konuştu.

Açıklamanın ardından suç duyurusunda bulunmak üzere adliyeye girmek isteyen gruba, polis tazyikli su ve plastik mermi ile saldırdı.

Saldırı sırasında en az 14 kişi gözaltına alındı.

Kitlenin bir kısmı Okmeydanı tarafına çekilirken, bir kısmı da adliye önünde kaldı.(ETHA)