Şişli Belediyesi, halkın adını değiştirdiği Berkin Elvan Parkı’nın tabelasını söktü. Sosyal medyada tepki olurken, Aykut Erdoğdu AKP’li meclis üyelerinin itirazı sonucu sorunun yaşandığını söyledi

Şişli halkının forum kararıyla Berkin Elvan’ın adını verdiği parkın tabelası dün CHP’li Şişli Belediyesi’nin çalışanları tarafından indirildi. Tabelanın indirilmesinin ardından parkın adı yeniden eski haline, Sıracevizler Parkı’na dönüştü.

Tabelanın indirilmesi sosyal medyada hızla yayıldı ve CHP ile Şişli Belediyesi’ne büyük tepki gösterildi. Şişli Merkez Forumu, Twitter sayfasında “Şişli Belediyesi’nin ilk icraatı zihniyetini göstermiştir. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, adı artık #BerkinElvanParkı’dır” dedi.

‘AKP İTİRAZ ETTİ, HUKUKİ KARAR GEREKTİ’

Sosyal medyadan gelen tepkiler sonucu CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu akşam saatlerinde konuyla ilgili bilgi verdi.

Konuyu araştırdıklarını söyleyen Erdoğdu, “Bu parka Berkin Elvan ismi halk tarafından verilmiştir… AKP’li Meclis üyeleri park isminin değiştirilmesinin Meclis kararı gerektirdiği gerekçesiyle itiraz etmiş ve CHP’li üyeler Berkin Elvan’ın topluma mal olmuş bir değer olduğunu ve bu değişikliğin halk tarafından yapıldığını, Meclis kararı olmasa dahi bu durumun bir halk inisiyatifiyle oluştuğunu anlatmıştır… AKP’li üyelerin soru önergesi vermesi üzerine ortaya çıkan hukuki durum dolayısıyla bu işlemin yapıldığını en kısa zamanda bu duruma hukuki temel oluşturacak kararın alınacağı bana bildirildi. Bu konuyu takip etmeye devam edeceğiz… Berkin Elvan’ın hatırası bizim gözümüzün nurudur… Hatırasına saygısızlık edilmesi kimsenin aklından dahi geçmez…” dedi.

FORUM TOPLANIYOR

Şişli Merkez Forumu da parkın adının değiştirilmek istenmesiyle ilgili olarak bugün saat 20.30’da Berkin Elvan Parkı’nda bir araya geleceklerini duyurdu. (sendika.org)