Berkin Elvan'ın hayatını kaybetmesinin 40'ncı gününde ailesi, Okmeydanı Cemevi'nde yemek verdi. Berkin'in annesi gözyaşlarına boğuldu, babası Sami Elvan soruşturmanın hangi aşamada olduğunu soran gazetecilere ''"Artık bu konuda konuşmaktan sıkılıyorum. Adalet istiyoruz'' dedi.

Gezi Parkı protestolarına 16 Haziran 2013'de yapılan müdahalede, Okmeydanı'nda gaz bombası fişeğiyle başından ağır yaralanan ve 269 gün sonra yaşam mücadelesini kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın 40 yemeği Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Okmeydanı Cemevi'nde yapıldı.

Berkin Elvan'ın 40 yemeğinde Elvan ailesini yakınları ve vatandaşlar yalnız bırakmadı. Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan ile dayıları Kenan ve Gürsel Düzen misafirlerini kapıda karşıladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de Elvan ailesini yalnız bırakmadı.  40 yemeğine katılanlar üzerine Berkin Elvan'ın resmi ile bir ekmek ve mum bulunan masadaki "Berkin Elvan-Okul Defteri" yazılı deftere düşüncelerini yazdılar.

Dua okunurken gözyaşlarını tutamayan anne Gülsüm Elvan ise yakınları tarafından yemek dağıtılan salondan çıkartıldı.

"ADALET İSTİYORUZ"

Basın mensuplarının Berkin Elvan soruşturmasının hangi aşamada olduğunu sorması üzerine  Sami Elvan, "Artık bu konuda konuşmaktan sıkılıyorum. Şu an yeni atanan savcı bu konuya eğildiği ve üstüne düştüğünü ifade ediyor. Temennimiz bir an önce bu davanın sonuçlanması. Adalet istiyoruz, adaletin yerini bulacağını diliyoruz inşallah öyle olur" dedi.

"FAİLLER BULUNANA KADAR HER PERŞEMBE MUM YAKACAĞIZ"

"Soruşturma sürecinde ihmal olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusu üzerine ise Sami Elvan şunları söyledi:

"Bu güne kadar yapılan şeyler hep onu gösterdi. Bildiğim kadarı ile savcı ilgileniyor. Temennimiz bir an önce faillerin ortaya çıkması. Her Perşembe, Berkin'in vurulduğu yerde anma yapıyoruz. Orada mum yakıyoruz. Faiiller bulunana kadar da bunu yapmaya devam edeceğiz. Sessiz bir şekilde bu eylemimizi yapıyoruz. Bütün dostalrımıza mesaj gönderdik, gelen bütün misafirlerimizin başımızın üstünde yeri var herkesi bekliyoruz. Cemevimiz bu gün komple Berkinimize ait." (Hürriyet)