Gezi Parkı direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeğiyle başından vurulan ve 269 gün SSK Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gördükten sonra yaşamını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın cenazesine katılan Ersin Çil, Özgür Karakoç ve Okan Bingöl adlı askerler hakkında "DHKP-C üyesi" oldukları iddiası ile İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Mahkemenin, Elvan'ın cenaze töreninin yapıldığı gün hayatını kaybeden Burakcan Karamanoğlu'nun katil zanlılarının yargılandığı davaya 3 askeri de dahil ettiği öğrenilirken, mahkeme tarafından gönderilen tebligatlarda, "Korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahlarla ateş etme, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma ve bulundurma, silahlı terör örgütüne üye olma, terör örgütü propagandası yapmak, toplantı ve yürüyüşlere silah veya 23. mad. belirtilen aletlerle katılma gibi" suçlamalara yer verildi.

Nisan'ın 14'ünde yapılacak duruşmaya, 3 askerin askerlik yaptıkları yerlerden jandarma eşliğinde getirileceği öğrenildi. Berkin Elvan cenazesine katılan asker Ersin Çil, Özgür Karakoç ve Okan Bingöl hala askerlik görevlerine devam ederken, konuya ilişkin Edirne'de askerlik görevini yapan Ersin Çil, kısa bir değerlendirmede bulundu.

Çil, "Berkin Elvan ile aynı mahallede yaşıyorduk. Kardeşimizdi bizim. Cenazesine katıldığımız ve Berkin'i sahiplendiğimiz için ülkenin polisi tarafından suçlanıp mahkemeleri tarafından yargılanıyoruz. Dava dosyamızın içinde Berkin Elvan'a yazdığım mektubu bile koymuşlar. Bizler Berkin'in ağabeyleriyiz. Canımız çok yandı. Bizleri silah kullanmak ve silahlı örgüte üye olmakla suçluyorlar. Biz hiç adam öldürmedik. Hiç çocuk da öldürmedik. Hep ölen biz olduk. Silah taşımak gibi suçları kabul etmiyorum" dedi.

Kaynak: Evrensel