Gezi Direnişi'nde polisin gaz bombasıyla vurması sonucu hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın davasında görgü tanığı olan Asaf Eşgünoğlu, 'Tüberküloz' şüphesine rağmen Silivri Cezaevi'nde tutuluyor.

Mahmut Kuruçay'ın Yurt'ta yer alan haberine göre Asaf Eşgünoğlu, 21 Haziran'da çıkarıldığı mahkeme tarafından 'gizli tanık' ifadesine ve Berkin Elvan ile ilgili yasadışı bir gösteride bir kişinin giydiği sweat-shirt ile Eşgünoğlu'nun sweat-shirtünün benzemesi delil olarak kullanılarak tutuklandı ve Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

Bir aydır Silivri'de tutulan ve tüberküloz olduğundan şüphelenilen Eşgünoğlu tedavi için hastaneye sevk edilmiyor.

Eşgünoğlu geçtiğimiz günlerde Halkın Hukuk Bürosu'na gönderdiği yazıda, "Şu an tek kalıyorum. Kaldığım yer pislik içerisinde, resmen beni buraya attılar. Daha kötü hasta olmamı istiyorlar" dedi.

Eşgünoğlu'nun avukatı Günay Dağ, "Ailesinde de tüberküloz geçmişi var. Asaf'la son görüşmemizde odasında televizyon ve buzdolabı olmadığını ayrıca gazete almasına izin verilmediğini söyledi. Son görüşmemizde oldukça zayıflamıştı, nefes alıp vermede ciddi sıkıntılar yaşıyordu ve kan kustuğunu söyledi. Hastaneye götürülüyor ancak tüberküloz hastalarının hapishanede tedavi olması mümkün değil. Hapishanede ağır tecrit koşullarında tutuyorlar, bir an evvel hastanede tedavi olması gerekiyor. Kamuoyundan duruma tepki koymalarını ve takipçi olmalarını bekliyoruz" dedi.