Yargıtay 11. Ceza Dairesi, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, emekli orgeneral Saldıray Berk’in de yargılandığı 14 kişi hakkında beraat kararı verdi. Duruşmayı takip eden İlhan Cihaner, kararın açıklanmasının ardından Yargıtay’ın önünde basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Türkiye adına bu davanın çok önemli bir aşama olduğunu ifade eden Cihaner, “İlk kez bu davada belki de derli toplu kurulan tuzağın ortaya çıkarılması için her şeyin gün gibi ortada olduğu bir sonuç ile karşılaştık. Bu böyle olunca adalet gerçekleşti diyemiyoruz. Bu daha ilk adımı diyelim. Keşke çok daha umutlu şeyler söyleyebilseydik. Adalete ulaşmak için bunların yaşanması gerekmiyordu.” şeklinde konuştu.

Baştan itibaren hukuksuzluğun ortada olduğunu ileri süren Cihaner, “Gizli saklı kalan hukuksuzluklar, birtakım adli işlemlerle, soruşturmalarla açığa çıkmadı. İlk kez hukuk gözü ile bakan bir mahkeme ile karşı karşıya kaldık. Asıl bundan sonra atılacak adımlarla adalet gerçekleşecek. Umuyorum etkin, cesur, adil bir süreç yaşanır.” ifadelerini kullandı.

Soruşturma aşamasında görev alan yargı mensupları hakkında suç duyurusunda bulunulmasının hatırlatılması üzerine Cihaner şunları kaydetti: “Asıl önemli olan o mekanizmanın açığa çıkarılması. Bu hukuksuz sürecin sorumlularının adil bir şekilde yargı önünde hesap vermeleri. Bundan sonraki mücadelemiz de ona ilişkin olacaktır.”