Mardin’in Nusaybin ilçesinde belediyeye 11 Eylül 2016 tarihinde kayyum atanmasının ardından işçi kıyımı yaşandı. Belediyede bugüne kadar 148 kişi işten atıldı.

Belediyede yaşananları aktaran ve ismini vermek istemeyen bir işçi, işçilerin 77, 50, 6 ve 15’er kişilik gruplar halinde çıkartıldığını aktardı.

Her işten çıkartma işlemi öncesinde Nusaybin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nden gelen ekipler tarafından birimin işçi listesinin alındığını yapılan araştırmada kendisi ya da ailesi içerisinde HDP, DBP üyesi olan hakkında soruşturma açılan kişilerin işten çıkartıldığını dile getirdi. Yine AK Parti İlçe Başkanı Latif Özen’in de işten çıkartılacaklar listesine müdahale ettiği iddialar arasında. 

ÜYELİK ŞARTI

Öte yandan belediyeye ve İŞKUR’a yapılan tüm iş başvurularında AK Parti’ye üye olma şartı getirildiği de işe başvuranlar tarafından aktarıldı. İşe başlayan tüm belediye işçilerinin AK Parti’ye üye olduktan sonra başladığını aktaran başvurucu, bu kişilere ilçede yapılacak AK Parti etkinliklerine de katılım zorunluluğu getirildiğini söyledi. 

KAYNAK: DİHABER