Behzat Ç. karakterini canlandıran Devlet Tiyatrosu oyuncusu Erdal Beşikçioğlu, Radyo ODTÜ’de programa katılarak Taksim Gezi Parkı direnişini ve Ankara’daki çatışmaları değerlendirdi.

Beşikçioğlu, sanatçılar olarak savaş ve şiddetten yana olmadıklarını söyleyerek, “Olayları çok yakından takip ediyoruz. Biz sanatçı adamlarız; savaşla, taşla, topla ne işimiz var. Biz sadece fikren ve ruhen oradayız” ifadelerini kullandı.

Beşikçioğlu, eylemleri şu sözlerle değerlendirdi:

“Gezi Parkı’ndaki arkadaşlarımın şiddete maruz kalmaları bizim Ankara’da bir halk hareketine dönüşmesine sebep oldu. İlk gün biz eylemlerde Kuğulu Park’taydık. Ben bu kadar kalabalık görmemiştim, akabinde Kızılay’a sıçradı. Onun içerisinde olmamız gerekiyordu. Şiddeti görmeden onu tarif edemezsiniz."

Beşikçioğlu sölerine şöyle devam etti:

"Oradaki arkadaşlarım da bir gözlemci ve aynı zamanda protestocuydu. Ruhu olan bir hareket. Her şey değişecek diye düşünüyorum. Eğer devrimse halk kendi içinde yaptı bunu. Gördük ki internetle organize olan çok acayip bir gençlik var. Halk kendinin gücünün farkına vardı. Eylemin her anında çeşitli bölgelerde yer almak istedim. Çünkü provakatörlerin ortalığı yakıp yıktığına dair sözler vardı. Ben gözümle görmek istedim. Ama sadece bir kaç cam kırılmış"

Gençlerin gaza karşı geliştirdikleri yaratıcı çözümleri anlatan sanatçı, eyleme Kızılay'da katıldığını ve defalarca gaz yediğini belirtti.