Ressam Bedri Baykam, hakkında yıkım kararı alınan Kars'taki İnsanlık Anıtı Heykeli'ni yapan Heykeltıraş Mehmet Aksoy'a destek vermek için İstanbul'da düzenlenen toplantının çıkışında bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırı sonrası yaralanan Baykam, hastaneye kaldırıldı.

Görgü tanıkları olayı şöyle anlattı: "Toplantı çıkışında çığlıklar duyuldu. Kapkaç olayı olduğunu zannettik. Çünkü çığlık çığlığa bağırmaya başladı. Sonra bıçak yarasını gördük. Acıdan konuşamıyordu. Ambulans diye bağırmaya başladı. Heyecandan mı kendini yere yattı, yoksa aldığı darbeden mi anlayamadık.

BÜYÜK BIÇAĞI VARDI

Görgü tanıkları saldıganın elinde büyük bir bıçağın olduğunu söyledi. Tanıkların anlatımına göre Bedri Baykam ve Tuğba Kurtulmuş’a saldırıyı 1.70 boylarında 30-35 yaşlarında olduğu sanılan esmer bir kişi gerçekleştirdi. Saldırganın daha sonra bir otomobile binerek olay yerinden kaçtığı belirtildi. Polis bu nedenle saldırganların sayısının 1’den fazla olabileceği ihtamali üzerinde duruyor.

ZANLI TESLİM OLDU

Saldırgan olay yerinden bir su dağıtım aracına tehditle bilerek olay yerinden kaçtı.

Saldırganın aracı kullanan kişinin "Ağabey benim başımı yakma" demesi üzerine "Asıl beni almazsan başın yanar" dediği, bu  araçla bir noktaya kadar gidip bir taksi durağında inerek, buradan da taksiyle uzaklaştığı bildirildi. Güvenlik kameralarından eşgali belirlenen zanlı Mehmet Çelikel daha sonra polise teslim oldu.

Levent Kırca, Rutkay Aziz ve daha birçok sanatçı 23 Nisan'da Kars'tki İnsanlık Anıtı'na yürüyüş yapmayı planlıyorlardı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile hastanenin başhekimini arayarak bilgi aldığı öğrenildi.

GAZETE5