2015 yılında IŞİD’e karşı Rojava topraklarını savunurken yaşamını yitiren Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) Komutanı Bedrettin Akdeniz (Suphi Şoreş / Ekin İnce Memet), Küçükoba Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında anıldı. 

Birleşik Devrimci Parti Genel Başkanı'nı Ufuk Gönüllü ile çok sayıda kişinin katıldığı anmada, mezarlık girişinde toplanan kitle "Gururumuzdur bizi hayatta dimdik tutan" pankartı eşliğinde Akdeniz'in mezarının bulunduğu alana kadar yürüdü. "Bu yumruk bükülmez sosyalistler yenilmez", "Kader, Arin, Bedrettin zafer yakın sabredin" ve "Onlara sözümüz devrim olacak" sloganlarının atıldığı anma saygı duruşu ile başladı.

DİHA’nın haberine göre; anmada konuşan Birleşik Devrimci Parti Genel Başkanı Ufuk Gönüllü, "Bedrettin'in yaşamını kaybettiği topraklar bugün daha güçlü ve Bedrettin'in silah arkadaşları bugün tüm Rojava'yı özgürleştiriyor" dedi. Gönüllü, Bedrettin'in mücadelesini tüm baskılara rağmen devam ettireceklerinin söyledi.


'ÖYLE BİR MÜCADELE EDECEĞİM Kİ BENİM İÇİN KİTAP YAZACAKLAR'

Akdeniz'in annesi Sabiha Akdeniz ise 25 Mayıs günü gözaltına alındığını hatırlatarak,"Beni gözaltına alarak beni korkutmaya ve usandırmaya çalıştılar, Bedrettin'e yaşattıklarını bana da yaşatmak istediler" dedi. Duygulanan Akdeniz, oğlunun kendisini gözaltına alıp baskı kuranlara karşı, "Anne öyle bir mücadele edeceğim ki benim için kitap yazacaklar" dediğini hatırlattı. 

Akdeniz sözlerine şöyle devam etti: "Bugün Saray'larda yaşayanlar kendi yaşamlarını rahatça sürerken, ne yiyeyim ne içeyim derdine düşmüşken, Bedrettin'in bacıları daha 15 yaşında ağıtlar yazmaya başladı. Bedrettin'im kitap olurken kardeşleri de kalem oldular." 

Akdeniz'in kardeşi Beyza Akdeniz, ağabeyi için kaleme aldığı yazıyı okudu. Akdeniz, ağabeyine olan bağlılığını "Aklımda ki anılara toz değmemesi için hafızama kazıdım, döktüğüm göz yaşının annemin gözünden akan yaş kadar değeri yok, düşünürdüm annemin gözyaşına dünyayı kurban ederim" cümlelerle anlattı. 

Anma Akdeniz'in mezarına karanfillerin bırakılmasıyla son buldu.