Van'ın Erciş ilçesinde yerel seçimleri kazanarak BDP'den belediye başkanı seçilen Diba Keskin, halka sırtını dönmemek için seçimin ardından sipariş verdiği dönmeyen mor makam koltuğuna kavuştu.

Erciş ilçesinin ilk başörtülü belediye başkanı olan ve mazbatasını alarak görevine başlayan Keskin dönmeyen mor makam koltuğuna oturdu.

Keskin, mor renginin kadınları temsil ettiğini bu nedenle renk konusundan taviz vermediğini ifade ederek, şöyle dedi: "Bütün makam koltukları dönüyormuş, döner koltukta oturan insanların zihniyetide ne hikmetse çabuk dönüyor. Sırtını çabuk halka dönebiliyor. Biz sırtımızı halka dönemiyoruz. Koltuğumuzu güzel yaptık, rengide güzel. Koltuk sabit olduğu için yüzümüz hep halka dönük olacak."

Seçim sırasında verdiği sözlerden birini yerine getirdiğini ifade eden Keskin: İnşallah 5 yıl boyunca sözlerimize sadık kalacağız. Demokrasi, özgürlük, eşitlik, hizmet diye diye inşallah gecemizi gündüzümüze katarak halkımızın yanında olacağız. Siyasi düşüncesi ve inancı ne olursa olsun kadın özgürlüğünde buluşma ve kadın temsiliyeti çok önemli. Tüm kadınlar, toplumda, siyasette temsiliyet adına muhakkak kendilerini var etsinler, her türlü kadın çalışmalarının içinde yer alsınlar. Kadına şiddet bir zihniyet sorunudur. Kendi özgünlüğümüzle, yapımızla toplumda siyasette her şekilde kadın özgünlüğümüzle kendimizi kabul ettireceğiz, bunun başka bir yolu yok.