BDP Hukuk Komisyonu, yolsuzluk soruşturmasına yayın yasağı getirilmesi uygulamasıyla ilgili, "Yolsuzluk soruşturması tüm vatandaşların haber alma hakkı doğrultusunda bilgi sahibi olması gereken ve kamu menfaati kapsamında değerlendirilmesi zaruri olan bir soruşturmadır" açıklamasında bulundu.

Açıklamada şöyle denildi:

“İstanbul Terörle Mücadele Kanunu’nun 10. madde ile Görevli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülen yolsuzluk soruşturması tüm vatandaşların haber alma hakkı doğrultusunda bilgi sahibi olması gereken ve kamu menfaati kapsamında değerlendirilmesi zaruri olan bir soruşturmadır.

“Zira soruşturma kapsamında yer alan şüphelilerin sıfatları ve bir kısmının kamu görevlisi olmaları her vatandaşı soruşturmanın bir mağduru durumuna taşıyacak konumdadır.”

“Vatandaşın haber alma hakkını ihlal eden İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen yayın yasağına Barış ve Demokrasi Partisi olarak itiraz ettiğimizi kamuoyuna duyururuz.”

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, soruşturmadan tutuklu Rıza Sarraf’ın avukatlarının başvurusu dosyanın içeriğine ilişkin yazılı, görsel ve internet medyasında her türlü haber, röportaj, eleştiriye (yalnızca haber niteliği taşıyanlar dışında) soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı konulmasına karar vermişti.