Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul İl Örgütü, yarın birçok merkezde gerçekleştirilecek "topyekun direniş ve hayatı durdurma" etkinlikleri kapsamında, İstanbul'da, kitlesel biçimde AKP İl Başkanlığı'na yürüyeceklerini duyurdu.

 

'EYLEM DEVAM EDEN SÜRECE CEVAP OLACAK'

BDP Parti Meclisi'nde (PM) alınan ve yarın Türkiye'de birçok merkezde yapılacak olan "topyekun direniş ve hayatı durdurma" eylemleriyle ilgili olarak, BDP İstanbul İl Eş Başkanı Ali Rıza Bilgili parti binasında açıklamada bulundu.  

 

Yapacakları eylem hakkında bilgi veren Bilgili, Parti Meclisi toplantısı sonuç bildirgesinde yayınlanan 30 Ekim genelgesinin, açlık grevleri ile ilgili devam eden sürece cevap niteliğinde olacağını belirtti.

 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetinin 48 gündür devam eden süresiz-dönüşümsüz açlık grevleri karşısındaki tutumunu eleştiren Bilgili, "Hükümet bir an önce bu konuyla ilgili harekete geçerek adım atsın. Bu bizim donmuş yüreklere çağrımızdır" diye konuştu.

 

'13.00'DA OKMEYDANI CEMAL KAMACI PARKI'NDA TOPLANILACAK'

Yarın 13.00'da Okmeydanı Cemal Kamacı parkında bir araya gelerek AKP İl binasına yürüyeceklerini dile getiren Bilgili, "AKP'nin zulmünden, akan kandan rahatsız olan herkesin, bir an önce, harekete geçmesi gerekiyor. Yarın kimse çocuklarını okula göndermesin, işe gitmesin. Bu sorunun çözümü için gücümüzü birleştirmemiz gerekiyor" çağrısında bulundu.