Hakkındaki Lice ’de yapılan karakol eylemini organize ettiği ve 23 Mayıs'taki uyuşturucu operasyonunu engellemek istediği yönündeki iddiaların bazı basın kuruluşlarında yer aldığı BDP Lice İlçe Başkanı Harun Erkuş Lice’de yapılan eylemin demokratik bir eylem olduğunu belirterek, "Hemen aşağı tarafında askerler vardı. Asker kulübeleri bizden çok uzakta, aramızda 100-200 metre fark vardı. Çocuklar tarafından inşaat alanına sadece taş atılmıştır. Taş atan çocuklara karşı silah mı kullanılır? Çocuklar taşı karakola değil, inşaat alanına attı. Birkaç çocuk inşaat alanına taş atsa bile, bunun karşılığı silah mı, ölüm mü olmalıydı?” dedi.

Taraf gazetesinden Bahar Kılıçgedik'in haberine göre, Harun Erkuş, Medeni Yıldırım 'ın yaşamını yitirdiği eylemden karakol komutanlığının haberdar olduğunu belirterek şunları söyledi: "Basın açıklamasından önce karakol komutanıyla bizzat görüştük. Bu görüşmede ben de yer aldım. Karakol komutanına kalabalık bir kitle olarak gittiğimizde elimizdeki pankartlarda ‘Barış istiyoruz’ yazılıydı. Anneannelerin dilinde ise özgürlük ve barış çağrıları vardı. Karakol komutanıyla konuştuk. Yaklaşımı iyiydi."

'KARAKOLUN GÖSTERDİĞİ YERLERE EKİLİYOR'

Erkuş uyuşturucu operasyonunu engellemeye çalıştığı iddialarını kesin bir dille yalanladı. Erkuş, karakol yapımına ilişkin protestoda bir katliam provası yapıldığını ve bunun uyuşturucu ile örtbas edilmeye çalışıldığını söyledi. Erkuş ilginç bir iddiada bulunarak, “Uyuşturucu maddeler karakol ve güvenliğin gösterdiği bölgelerde ekiliyor. Karakolun etrafı uyuşturucu tarlası. Uyuşturucu varsa, devletin bilgisi dahilindedir” dedi. Kendisinin uyuşturucu ile hiçbir ilgisi olmadığını belirten Erkuş, “Arşivlere baksınlar. Bizimle ilgili tek bir bilgi olamaz. Kesinlikle uyuşturucu ile ilgimiz yok” diye konuştu.

Resmî makamlar tarafından dile getirilen, protesto sırasında bir şahsın kalabalık grubun içinden karakola ateş açtığı ve işçilere ait çadırların göstericiler tarafından yakıldığı iddialarının tamamen asılsız olduğunu belirten Erkuş, olayların demokratik bir protesto eylemi ile başladığını ve daha sonra beklenmedik bir mecraya doğru yol aldığını söyledi.