Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), "Rojava'da (Suriye Kürdistanı) El-Kaide ile bağlantılı çetelerin Kürtlere karşı topyekun katliam girişiminde bulunduğunu" belirtti.

Konuya ilişkin açıklama yapan BDP, 200 sivil Kürdün esir alındığını hatırlattı.

BDP, olası katliam sonrasında ortaya çıkabilecek kaos ortamından ve Ortadoğu’ya hızla yayılabilecek şiddet sarmalından El-Kaide kadar, tüm komşu ülkeler ve batılı devletlerin de sorumlu olacağını belirtti.

El-Kaide ile bağlantılı grupların kullandığı ağır silahların kendilerine nasıl ulaştırıldığı ve bunların kimlerden emir alarak hareket ettiğinin açığa çıkarılmasının, muhtemel bir katliamın ve olası bir kör şiddet ortamının önlenmesine imkan tanıyacağını kaydeden BDP, tüm siyasi aktörlerin Rojava'daki gelişmeler konusunda hassas olması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin El-Kaide militanlarına sınırlarını açmasını eleştiren BDP, "El-Kaide ve uzantıları yerine Kürtlerle daha iyi ilişkiler geliştirmenin bölge halklarının çıkarına olduğunu" söyleyerek, "Tüm tarafları, Suriye’de yaşayan Kürtlere dönük kuşatmanın kaldırılması için girişimlerin başlatılması çağrısında bulunuyoruz" dedi.