KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Yeni Özgür Politika ve Azadiya Welat’ın bugünkü sayısında yer alan yazısında, önceki gün İstanbul Sultanahmet’te yaşanan saldırıyı değerlendirdi.

‘Yeni Soykırımcı Sömürgecilik’ başlıklı yazısında konuya değinen Bayık, saldırının “MİT işi” olduğunu iddia ederek, “Nasıl ki Hakan Fidan ‘Suriye’den Türkiye'ye birkaç füze attırırım’ demişse, Sultanahmet katliamının da benzer bir olay olma ihtimali yüksektir,” dedi. Bayık, “Bu olayın hemen IŞİD tarafından yapıldığının söylenmesi ve derhal basın yasağı konulması da bir açığın ortaya çıkmasını engellemek içindir,” diye yazdı.

Bayık’ın yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

“Sultanahmet’teki turistlerin öldürülmesinin AKP'nin dediği gibi olmaması ihtimali çok yüksektir. Eğer IŞİD yapmışsa bu kesinlikle Saray Gladyosunun planlamasıdır. MİT IŞİD içinde etkilidir. Saray Gladyosu IŞİD içinde de MİT yoluyla IŞİD'i böyle bir eyleme yöneltmiştir. Nasıl ki Hakan Fidan Suriye’den Türkiye'ye birkaç füze attırırım demişse, Sultan Ahmet katliamının da benzer bir olay olma ihtimali yüksektir. Çünkü AKP Suriye ve bölge politikasında çok sıkışmıştır. IŞİD’le işbirliği içinde olan, IŞİD’in var olmasını sağlayan bir ülke olarak görülmektedir.

“Saray Gladyosu AKP hükümetinin bu imajını ortadan kaldırmak ve Avrupa’nın, ABD'nin kendisiyle işbirliğini yapmasını sağlamak için böyle bir tezgah planlamıştır. Bu katliamla hem imajını düzeltme, hem de Kürt Özgürlük Hareketi karşısındaki sıkışması ortamında yürüttüğü savaşta bu ülkelerin desteğini almaya çalışmaktadır. Dolayısıyla bu katliamın Saray Gladyosu tarafından planlandığı, IŞİD içindeki MİT tarafından pratikleştirildiği anlaşılmaktadır.

“Bu olayın hemen IŞİD tarafından yapıldığının söylenmesi ve derhal basın yasağı konulması da bir açığın ortaya çıkmasını engellemek içindir. Tüm dünya olaya bu gözle bakmalıdır.”