Diyarbakır'da polis tarafından vurularak öldürülen Kemal Kurkut'un taziyesine katılan HDP Sözcüsü Osman Baydemir, "Her şey açık, deliller ortadayken, kimin silahından kurşun çıktığı belliyken halen neden bir tutuklama yok” diye sordu. 

Diyarbakır Newroz’unda polisler tarafından vurularak öldürülen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut için Malatya’nın merkez Battalgazi ilçesinde kurulan taziyeye ziyaretler sürüyor. Aralarında HDP Sözcüsü Osman Baydemir ile HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım’ın da bulunduğu partililer, aileye taziye ziyaretinde bulundu. Başsağlığı dileklerinde bulunulan taziyede konuşan Baydemir, “Kemal canımızı, kardeşimizi, zulümle, insanlık dışı bir tavırla aramızdan aldılar. Hak şahittir ki bu alınan ilk canımız değil. Bu bizden alınan ilk Kemalimiz değil. Gelin canlar hep birlikte hakka elimizi açalım. Bu bizden zulümle koparılan son canımız olsun diye dua edelim” dedi. 

‘ACIYI PAYLAŞIYORUZ’ 

Ailenin acısını paylaşmak için burada olduklarını söyleyen Baydemir, “Kardeşlerimin, kardeş acısını yüreklerimizde hissetmek ve bu acıyı paylaşmak için buradayız. Hakikat nasıl ortaya çıktıysa, şimdi adaletin tesis edilmesi için var gücümüzle çalışacağız. Kemal canımızın hakkının, hukukunu, katillerinin cezasız kalmaması için çaba sarf edeceğiz, hukuki destek sunacağız. Görgü tanıkları, şahitler, belgeler, fotoğraflar var. Bunu yapanların yanına kar kalmayacak. Katillerin yargılanması lazım. Her şey açık, deliller ortadayken, kimin silahından kurşun çıktığı belliyken halen neden bir tutuklama yok” diye sordu.

dihaber'de yer alan habere göre, hukuki mücadeleyi sonuna kadar vereceklerini belirten Baydemir, “Bedeli hukuk zemininde ödetilmeli ki başka Kemallere kastedilmesin. Adalet Bakanı’na, Başbakan’a çağrı yapıyoruz. Bu cinayeti görmemek, onlara el çektirmemek bu cinayete ortak olmaktır. Başbakan, Adalet Bakanı, bu mesuliyet sizin boynunuzadır. Biz var gücümüzle o mahkemenin kurulması konusunda çabamızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından Alevi dedesi dualar okuduktan sonra HDP heyeti buradan ayrıldı.