Batman’da 26 Eylül günü Mizgin Doru isimli 32 yaşındaki hamile kadın ile 3 yaşındaki küçük kızı Sultan Doru olay yerinde hayatını kaybetmişti. 8 aylık hamile olan anne Doru'nun yaşamını yitirmesi üzerine ameliyatla alınan bebeği de bugün hayatını kaybetti.

MİZGİN VE SULTAN’I POLİS Mİ VURDU?

Polis olaydan PKK’yi sorumlu tutarken bir açıklama yapan HPG (PKK) “yaşanan olayın aslı şöyledir” diyerek şu iddialarda bulundu:

“26 Eylül 2011 tarihinde Batman merkeze 2 kişilik bir gerilla timimiz eylem amaçlı bir aracı gasp ederek şehir merkezine girmişlerdir. Eylem timimiz eylem yapacağı yeri keşfetmeye çalışırken, fark edilip deşifre oluyor. Deşifre oldukları için de şehir dışında bulunan bir inşaata giderek orada gizlenmişlerdir.

Arkadaşlarımızın gasp ettiği aracın sahibi polise ihbarda bulunmuş ve ardından polis eylem amaçlı gasp edilen bu aracı aramaya başlamış ve şehir merkezinde bir panik havasına girmiştir. Deşifre olduklarını fark eden arkadaşlarımız, aracı başka bir noktaya bırakarak şehir dışında bulunan bir inşaata giderek orada gizlenmiştir. Arabanın bulunduğu yere gelen polisler aracı görür görmez yaylım ateşine tutmuştur.

Bu sırada oradan geçen Doru ailesinin içinde bulunduğu aracı da tarayan polisler Mizgin ve Sultan Doru isimli insanlarımızı hunharca katletmiştir. Bu olay yaşandıktan iki saat sonra arkadaşlarımızın gizlenmiş olduğu şehir merkezi dışındaki inşaata AKP polisleri gelerek, orada gizlenen gerillalarımızla bir çatışma yaşanmıştır. “

“3 PKK’Lİ ÖLDÜRÜLDÜ AÇIKLAMASI YANLIŞ MI?”

Yaşanan bu çatışmada Mahsum ve Bager kod isimli 2 militanın öldüğünü açıklayan HPG, burada inşatta çalışan bir sivilin de polisler tarafından öldürüldüğünü iddia etti. Polis daha önce 3 PKK’linin öldürüldüğü yönünde açıklama yapmıştı.

SAVCILAR VE İNSAN HAKLARI KURULUŞLARI GÖREVE

Polis PKK’yi, PKK polisi suçlarken sivil insanlarımızı kaybetmeye devam ediyoruz. Şimdi savcılığın ve bağımsız insan hakları kuruluşlarının bu olayın üzerine gitmesini iistiyoruz.

Mizgin ve Sultan Doru’nun ölümüne yol açan silahların balistik incelemesi yapıldı mı? Sonuç nedir?

Öldürüldüğü açıklanan 3 PKK’linin kimlikleri nedir? Kaç silah ele geçmiştir? İçlerinden birinin inşaatta çalışan işçi olduğu iddiası doğru mudur?

DEMOKRAT HABER