Batman Valiliği, bir anne ve iki çocuğunun ve bir polisle 3 PKK’linin öldüğü olaya ilişkin mermi çekirdeklerinin balistik sonucunu açıkladı: “Kalaşnikof’tan çıkmış, silahlar daha önce Kozluk Kaymakamlığı’na saldırıda kullanılmış.”

Pazartesi gecesi bir grup PKK’linin araç gasp ederek eyleme hazırlandığı ihbarı üzerine polis önlem almıştı. Emniyetin açıklamasına göre aracın geldiği yönde polis barikatı kurulmuştu. PKK’lilerin aracı barikat olan kavşağa doğru yaklaşınca polisleri görüp U dönüşü yapmış, bu sırada açılan ateşler bir sivil araca isabet etmişti. Olayda Doru ailesinden sekiz aylık hamile Mizgin Doru ve kızı Sultan ölmüş, annenin karnından sezaryenle alınan bebek ise bir gün sonra hayata veda etmişti. Çatışmada Komiser Yardımcısı Adem İlkkılıç da ölmüştü.

Ancak polisin anlatımlarının yanı sıra kurşunların polisin silahından çıktığına dair de iddialar var. Öldürülenlerden bir kişinin de inşaat işçisi olduğu iddia ediliyor.

Batman Valiliği’nden dün yapılan açıklamada, Doru ailesinin aracına isabet eden mermi çekirdeklerinin Diyarbakır Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı’nda incelendiği belirtilerek şöyle denildi: 

* Sivil vatandaşların öldürüldüğü araç içerisinde elde edilen çekirdeklerin yapılan balistik incelemesinde bu çekirdeklerin çatışmada ölü olarak ele geçenlerden 1977 525032-31363 seri numaralı Kalaşnikof marka silahtan atıldığı, 

* PKK’lilerin ölü olarak ele geçirildiği inşaatta ele geçirilen 1972 T5523-308788 seri numaralı Rus yapımı Kalaşnikof marka silahın 21.05.2011 gecesi ilimiz Kozluk İlçe Kaymakamlık konutunun roket ve uzun namlulu silahla taranması olayında da kullanılan silah olduğu, 

* Çatışmada ölü ele geçirilen militanlardan alınan svap örneklerin incelemesinden her üç şahsın polisle çatışmada silah kullandığı, 

* Çatışmanın yaşandığı inşaatın yanında bulunan apartmanda elde edilen ve bir vatandaşımızın yaralanmasına sebep olan mermi çekirdeğinin de 1977 25032-31363 seri numaralı Kalaşnikof marka silahtan atıldığı tespit edilmiştir. 

* İnşaat işçisi denilen Fethullah Tokay isimli örgüt mensubuna ait parmak izinin teröristlerce kullanılan araçta tespit edildiği...

BATMAN’A İHD HEYETİ GİDİYOR
İHD MYK üyeleri ve Diyarbakır ile Batman şubelerinden oluşan bir heyet Batman olayını yerinde inceleyecek. Heyet ölümlerin nasıl meydana geldiğine ilişkin rapor hazırlayıp açıklayacak.

KARAYILAN: ‘POLİSİN PUSUSUNA OLDU’
KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, Batman’daki sivil ölümlerden polisin sorumlu olduğunu öne sürdü. Karayılan, “Olay açık. Polisin pususuna Talat Doru’nun arabası girmiştir” dedi.

Olay hakkında farklı açıklama iddialar sürüyor.