Bu yıl “Mutlaka kazanacağız” sloganıyla gerçekleştirilen Newroz'un kutlandığı merkezlerden olan Batman, Siirt ve Dersim’de halk, alanlara akmaya başladı

SİİRT 

dihaber'de yer alan habere göre, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde “Mutlaka kazanacağız” sloganıyla Newroz ateşinin yakıldığı merkezlerden biri de Siirt oldu. Eruh Yolu üzerinde bulunan Newroz Alanı’nda hazırlıklar sabah erken saatlerde başlarken, mahallelerden yurttaşlarda rengarenk kıyafetleri ile alana akmaya başladı. Alana iki koldan yürüyüşle gelen kitle, iki ayrı arama noktasında yapılan aramaların ardından giriş yaptı. Merkez ilçenin yanı sıra kente bağlı ilçe, belde ve köylerden de araçlarla Newroz Alanı’na gelişler oldu. HDP ve DBP bayrakları ile süslenen alanın etrafı ise polis tarafından bariyerle çevrildi. 

Alana çıkan bütün yollarda zırhlı araçlar eşliğinde polis konuşlandırılırken, kitlenin sloganlar eşliğinde alana gelişi devam ediyor. Farklı kimliklerin yaşadığı kentteki halklar ilerleyen saatlerde Newroz ateşi etrafında buluşacak. 

BATMAN 

Batman’da da Newroz Alanı’nda gerçekleştirilecek Newroz etkinliği için hazırlıklar bir gün öncesinden tamamlandı. Sabahın erken saatlerinden itibaren mahallelerde bir araya gelen yurttaşlar, gruplar halinde alana akmaya başladı. Kadınların rengarenk yöresel kıyafetleri ile yürüdüğü alan, HDP, DBP bayrakları ile rengarenk flamalarla süslendi. 

Üç ayrı koldan alana giriş yapan binlerce Batmanlı, girişlerde kurulan 2 arama noktasında üst aramasından geçirildi. Yöresel kıyafetlerle alanı doldurmaya başlayan kitle, platformdan çalınan ezgilerle halaya durdu. 

Alana giren yurttaşlara üzerinde "NA" ve "Hayır' yazan bayraklar dağıtılırken, Newroz Alanındaki coşku her geçen dakika artıyor.

DERSİM

Newroz ateşinin yakılacağı alanlardan biri de Dersim’in Seyid Rıza Meydanı. Valiliğin 18 Mart’ta gerçekleştirilmesine izin vermediği etkinlik için hazırlıklar yapıldığı esnasında alanın ışıkları kesilerek engellenmek istenmişti. Ancak yasak ve engellemelere rağmen tertip komitesinin hazırlıklarını bitirdiği alan etkinlik için hazırlanırken, Dersimlilerde etkinliğe saatler kala alanda yer almak için evlerinden yola koyuldu.

İlçelerden de katılımın olduğu etkinliğe, HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, ESP MYK üyesi İlke Başak Baydar, EMEP MYK üyesi Mehmet Türkmen, Mazgirt Belediye Başkanı Tekin Türker konuşmacı olarak katılacak.

Sanatçı Hivda Gökel ve yerel grupları da müzikleriyle sahnede olacak.