Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sokağa çıkma yasakları ve insan hakkı ihlallerini eleştiren bildiriye imza atan Barış için Akademisyen grubuna yönelik ‘aydın müsveddesi' tepkisini dün de devam ettirdi.

Erdoğan'ın sözlerinden sonra YÖK “Gereği yapılacak” dedi, Akademisyenler hakkında soruşturmalar başlatıldı.

Sedat Peker'in ölüm tehditleri ve savcılığın terör soruşturmaları, bunları takip etti.

Bildiriye imza atmayan ve içeriğine katılmayan birçok akademisyen, linç kampanyasına tepki gösterdi. 1.128 imzayla yayımlanan bildiride imza sayısı 2 binlere ulaştı.

Bildiriye imza atan Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erol Köroğlu tartışmalara yönelik şu açıklamalarda bulundu:

‘SORUMLULUK HİSSİYLE İMZA ATTIM'

Bildiriye imza atan akademisyenlerden Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erol Köroğlu, üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılmasına yönelik hazırlanan bildiriye de imza atmıştı.

Köroğlu, başörtüsüne özgürlüğü savunduğu dönemle ilgili ve barış bildirisi için, “Ne geçmişte kahramandım ne de bugün hainim.” ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın açıklamalarına ilişkin özetle şunları söyledi: “Kötü söz sahibine aittir.

“Bugüne kadar gocunacağım, yanlış olduğunu düşündüğüm hiçbir şey yapmadım. Kamuya karşı sorumluluk hissiyle çalışan bir akademisyenim. Bu doğrultuda kamuya katkısı olacağını düşündüğüm yerde görüşümü bildirmekten çekinmedim.”