Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak amacıyla "Özgür Basın, Özgür Ülke" adıyla başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasının 9'uncu gününde nöbeti Gazeteci Celal Başlangıç devraldı.

Gazetenin çalışanlarıyla birlikte haber toplantısına katılan Başlangıç, siyasi gündeme dair haber önerilerinde bulundu. Başlangıç, gazeteye bir de dayanışma yazısı yazacak.

'AKP İKTİDARI GASP EDİYOR’

AKP iktidarının yargı, hukuk ve en önemlisi de basın özgürlüğünü gasp ettiğini söyleyen Başlangıç, basın özgürlüğünün sadece gazetecilerin haber yazma hakkı olmadığını aynı zamanda halkın haber alma hakkı da olduğunu ifade etti.

 Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkının da gasp edildiğini savunan Başlangıç, "Çok az sayıda direnen, halkın haber alma hakkını savunan yayın organı, gazete ve internet sitesi kaldı. Bunların başında gelenlerden biri de yıllardır mücadele eden soruşturmalara, hapis cezalarına, bütün tehditlere, bombalamalara rağmen Özgür Gündem gazetesinin çizgisidir" dedi.

'DİRENİŞ ÖNEMLİ GÖREVLERDEN BİRİDİR'

Özgür Gündem'e açılan soruşturmaları ve DİHA muhabirlerinin tutuklanmasını da hatırlatan Başlangıç, halkın gerçekleri öğrenme hakkını sonuna kadar savunmak için direniş ve desteğin zorunlu ve önemli görevlerden biri olduğunu söyledi.

(Kaynak: DİHA)