HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Özgürlükçü Demokrasi gazetesine Edirne F Tipi Cezaevi’nden dayanışma mektubu gönderdi.

Demirtaş ve Zeydan, ‘Hükümetin tüm baskılarına ve engellemelerine rağmen susmayan muhalif basına ve onun emektarlarına bin selam olsun. Şahsınızda Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin bütün emektarlarına şükranlarımızı sunuyoruz’ dedi

Demirtaş ve Zeydan’ın mektubu şöyle:

“Büyük emek ve fedakarlıkla hazırlanan Özgürlükçü Demokrasi gazetesi Edirne Hapishanesi’nde bize ulaştırılıyor. Öncelikle bunun için teşekkürlerimizi iletmek istiyoruz. Bu faşizan baskı ve hukuk dışı saldırılar karşısında ezilenlerin dayanışması bir lüks değil, tarihsel bir sorumluluktur.

Umudun karartılmaması girişimlerine karşı umudu büyütmek ve halklarımıza demokratik bir zaferi armağan edebilmenin biricik yolu da dayanışmadır. Eli kalem tutanın, dili doğruları söyleyenlerin sorumlulukları etik açıdan da daha fazla elbette.

Bu çerçevede, tüm baskılara ve engellemelere rağmen susmayan muhalif basına ve onun emektarlarına bin selam olsun. Şahsınızda ÖZGÜRLÜKÇÜ DEMOKRASİ gazetesinin bütün emektarlarına şükranlarımızı sunuyor, çalışmalarınızda başarılar, kolaylıklar diliyoruz.”

(Kaynak: Özgürlükçü Demokrasi)