İzmir'deki Kobani eylemleri sırasında öldürülen Ekrem Kaçaroğlu'na ilişkin soruşturmada silahla ateş açtıkları tespit edilen şüpheliler serbest bırakıldı.


Ekrem Kaçaroğlu adlı yurttaşı 'ateş ederek' ve 'linç ederek' öldürdükleri iddiasıyla ikisi kardeş ve tamamı akraba olan dört kişi gözaltına alındı.

TOMA tarafından kaydedilen görüntülere göre Kaçaroğlu’na yerdeyken tekme attıkları belirlenen iki kişi tutuklanırken, tüfekle sokaklarda koşturup ateş açan iki kişisi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İsmail Saymaz'ın haberine göre Kaçaroğlu’na isabet eden eden kurşunun hangi silahtan çıktığı ise henüz belirlenemedi.

İzmir Bornova’da, 7 Ekim’deki Kobani eylemleri sırasında 38 yaşındaki Ekrem Kaçaroğlu, iddiaya göre milliyetçi bir grup tarafından başına ateş edilerek ve linç edilerek, ağır bir şekilde yaralanmıştı. Çay ocağı işleten Kaçaroğlu, on gün sonra hayatını kaybetmişti. Kaçaroğlu’nun ölümü sonrası TOMA görüntülerine istinaden R.A. ve K.A. kardeşler ile akrabaları olan S.D. ve M.K. gözaltına alınmıştı. Görüntülere göre, yerde yatan Kaçaroğlu’na tekme attığı görülen K.A. ve M.K. tutuklanırken, diğer iki kişi serbest bırakıldı.

İzmir 4. Sulh Ceza Mahkemesi, “mağdurun ne şekilde ve kim tarafından yere düşürüldüğünün bilinmediği ancak yerdeyken yaralıya eylemde bulundukları” için K.A. ve M.K.’nin tutuklanmasına hükmetti. Silahla ateş eden R.A. ve S.D.’nin mağdura eylemde bulunduklarına dair yeterli, güçlü delil elde edilemediğinden tutuksuz yargılanmalarına karar verildi.