Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “üst düzey bir PKK’lı yakalandı” şeklindeki açıklamasıyla gündeme gelen kişinin Suphi Yalçınkaya olduğu ortaya çıkmıştı. Suphi Yalçınkaya, “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla sevk edildiği  İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu. Basında hakkında “Bahoz Erdal’ın sağ kolu”, “PKK’nın Amanos sorumlusu” şeklindeki haberlere konu olan Yalçınkaya’nın avukatı, müvekkili hakkındaki iddiaları yalanladı.

 

ANF’nin yayına koyduğu habere göre Suphi Yalçınkaya’nın avukatı Azize Deniz Taşdemir, üzerine ifade olduğu için gözaltına alınan Suphi Yalçınkaya’ya ne Amanoslar, ne de Bahoz Erdal ile ilgili herhangi bir soru dahi sorulmadığını belirtti.

 

Avukat Azize Deniz Taşdemir’in açıklamasına göre, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Rasim Işıkaltın Yalçınkaya’ya şu soruları yöneltti:

 

- Işıkaltın: “Kuzey Irak'a giderek 9 gün orada kaldığınız tespit edildi. Burada ne yaptınız?”

 

- Yalçınkaya: “Ben inşaat işi için Kuzey Irak'a gittim. Burada iş bulamamıştım orada bulurum diye gittim. Orada kaldığım otel belli. İş başvurusu yaptığım yerler belli.”

 

Suphi Yalçınkaya “yasadışı örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanıp cezaevine konulurken, Yalçınkaya ile ilgili avukatının “bunlar müvekkilime sorulmadı bile” dediği açıklamasının yol açtığı soru işaretleri cevap bekliyor.