İzmir Urla Devlet Hastanesi’nde 14 Mart Tıp Bayramı vesilesi ile asılan “14 Mart’ta 14 Talebimiz ve İşimiz Geleceğimiz için Hayır” afişi ‘sakıncalı’ bulunarak kaldırıldı. Hastane Başhekimi Adıgüzel Demirel ve Başhekim Yardımcısı Mazhar Yalçın’ın talimatı ile SES’in panosu kırılarak afiş kaldırıldı.

Birgün gazetesinden Burcu Cansu’ya konuşan Urla SES İş Yeri Temsilcisi Serpil Deniz Şahin, 24 Mart günü Urla Devlet Hastanesi’nde yaşananları şu şekilde aktardı: “Başhekim Yardımcısı Yalçın, tehditkâr ve emredici bir üslupla SES işyeri panomuzda asılı olan ‘14 Mart’ta 14 Talebimiz ve İşimiz Geleceğimiz için Hayır’ yazılı afişlerin derhal kaldırılmasını gerektiğini, bunların suç olduğunu, kaldırılmadığı takdirde kendisinin kaldırtacağını ifade etti. Durumu bildirmek için Başhekimliğe gittiğimde güvenlik görevlisi tarafından panodaki afişi derhal indirmem söylendi. Başhekimden talimat aldığını söyleyen güvenlik görevlisi marangozu arayıp, panonun anahtarını kırması için yemekhane önüne gelmesi talimatı verdi. Özel güvenliğe yetkisi aştığımızı söylediğimizde tekrar Başhekim ile görüştü ve Başhekim talimatlarını yeniledi…”

10 EKİM AFİŞİ DE YIRTILDI

Şahin, “Başhekim, Güney Sekreterliği’ni aradığını ve derhal bunun indirilmesi gerektiğini ifade etti. Kendilerine böyle bir yazılı talimat varsa hemen görmek istediğimizi ifade etmemize rağmen daha konuşma bitmeden telefonu kapattı” dedi.

Özel güvenliğin panoyu kırma niyeti netleşince Başhekim Yardımcısı Yalçın’ı aradıklarını söyleyen Şahin, Yalçın’ın kendisine, “Sen sınırlarını aştın. Siyasi propaganda yapamazsın. Tüm sendikalara talimat verdim hiç kimse evet yada hayır afişi asmayacak’ dediğini belirtti.

Görüşme sürerken panolarının kırıldığını kaydeden Şahin, “Panonun yanına gittiğimizde bizim dönmemiz bile beklenmeden, kilidin kırıldığını gördük. Geldiğimizde afişin indirilmesiyle birlikte panomuzda asılı olan 10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nda yitirdiklerimizin resminin olduğu afişin de yırtıldığını gördük. Panomuz hastane yöneticisi Başhekim Dr. Adığüzel Demirel’in ve Başhekim Yardımcısı Mazhar Yalçın’ın verdiği talimatlarla indirilmiştir” diye konuştu.