Emekli Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un yargılanacağı dava İnternet Andıcı davasıyla birleştirildi. Başbuğ, 22 Mart tarihindeki duruşmada yer alacak.

 

İnternet Andıcı davasında yapılan suç duyurusu üzerinde hakkında dava açılan ve tutuklanan Başbuğ, hakkındaki iddianame önceki gün açıklanmış ancak davanın İrtica ile Mücadele Eylem Planı davasıyla birleştirilip birleştirilmeyeceği iddianamede yer almamıştı.

 

Başbuğ, hakkındaki davanın akıbeti bugün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen İrtica ile Mücadele Eylem Planı davasında belli oldu.

 

Davada açıklanan ara kararla, Başbuğ davasının İrtica ile Mücadele Eylem Planı davasıyla birleştirilmesine karar verildi.

 

Başbuğ hakkındaki iddianameyi kabul eden İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, tensip zaptını da hazırladı.

 

Buna göre mahkeme heyeti, iddianamedeki anlatımlar, birleştirme yönündeki savcılık talebi, davaların birlikte yürütülmesinde dosyalar arasındaki fiili ve hukuki irtibatın olması, davaların birleştirilmesinde hukuki menfaatin bulunması ve usul ekonomisi dikkate alınarak, Başbuğ hakkındaki davanın, kendi mahkemelerinde görülen ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' davasıyla birleştirilmesine hükmetti.

 

Mahkeme ayrıca, 22 Mart 2012 tarihinde yapılacak duruşmada Başbuğ'un da hazır edilmesini karara bağladı. (NTVMSNBC)