Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mardin Artuklu Üniversitesi'nde kadınlara seslenmişti. Beş kadının PKK tarafından mağarada infaz edildiğini iddia eden Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürmüştü: "5 kadın kurtulmak için kaçıyor ancak yakalanıyor. Bir mağarada günlerce işkence yapılıyor ve sonunda öldürülüyor. Annesinin babasının evde fiske vuramadığı gençlere örgüt böyle yapıyor. Bu kızların ölümüne ilişkin 1 yıl boyunca haber verilmiyor. İranlı bir terörist, anne babayı arayıp örgütün çocukları öldürdüklerini söylüyor. Terör örgütünün yaptığı ise çok manidar. Çocuklarının jeneratör gazından öldüğünü söylüyor. Bakın bunlar bir anne baba için gerçekten katlanılması zor hadiselerdir."

 

ANF'ye göre KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı, 5 kadın gerillanın “infaz edildiğini” öne süren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi. KCK, “Biz şehit arkadaşlarımızın ailelerini insan hakları kuruluşlarına ve duyarlı sivil toplum örgütlerine başvurmaya ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının da cenazeleri yanımızdan almaya ve tahlil için gerekenleri yapmaya çağırıyoruz” dedi.

 

KCK, beş gerillanın infaz edildiğini sık sık gündeme getiren Başbakan Erdoğan’a da sert tepki göstererek, cenazeler üzerinde tahlil yapılmasını istedi. Açıklamada şöyle dendi:

 

Canda (Hazine Şeker) öncülüğündeki Berçem (Meyaser Marangoz), Sema (Leyla Gündoğdu), Axîn (Leyla İkincisoy) ve Tekoşîn (Şîlan Uğur) arkadaşlar Amed eyaletinde kış üslenmesi sürecinde, uyurken, çalışan jeneratör gazının etkilemesiyle şehit düşmüşlerdi. Kış koşulları ve güvenlik nedeniyle örgüt ortamında bilinmesine karşılık kamuoyuna yaz aylarında açıklanmıştı.

 

Başbakan Erdoğan bizzat bu olayı ters yüz ederek bu değerli arkadaşlarımızın örgüt tarafından infaz edildiğini belirterek psikolojik savaşı tırmandırmaktadır. Şimdiye kadar 4-5 kez bu konuyu çarpıtarak yansıtan Başbakan Erdoğan doğrudan yalan söylemektedir.

 

Amed’deki elim kaza sonucu yaşamını yitiren Canda, Berçem, Sema, Axîn ve Tekoşîn arkadaşlarımızın cenazeleri bilgimiz ve denetimimiz dahilinde bulunmaktadır. Arkadaşlarımızın cenazeleri üzerinde yapılacak tahlillerle ne biçimde şehit düştüklerini belgelendirmenin bilimsel olanakları vardır. Biz şehit arkadaşlarımızın ailelerini insan hakları kuruluşlarına ve duyarlı sivil toplum örgütlerine başvurmaya ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının da cenazeleri yanımızdan almaya ve tahlil için gerekenleri yapmaya çağırıyoruz. Uzun bir süredir polemik konusu yapılan bu arkadaşlarımızın nasıl yaşamlarını yitirdiklerinin tespit edilmesine katkı sunmak, gerçeklerin açığa çıkması adına bir insani görev olurken, aynı zamanda kamuoyunu doğru bilgilendirme sorumluluğunun da bir gereğidir. Ayrıca söz konusu sivil toplum kuruluşlarının yapacağı her türlü soruşturmaya da hareketimiz gerekli tüm kolaylığı gösterecek, eldeki tüm belgeleri sunacak, gerçekliğin açığa çıkması için ne gerekiyorsa onu yapacaktır.

DEMOKRAT HABER