Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Soma'da sığındığı markette bir kişiye tokat attığı iddia edilen görüntüler internette yayınlandı.

Erdoğan Soma’ya gelince “Başbakan İstifa” sloganlarıyla protesto ediliyor.

Korumalar ve polisler vatandaşları uzaklaştırmaya çalışıyor ve Başbakan’ı bir markete sokuyor.

Bu sırada Başbakan’ın olduğu bölgede bir kişinin yumruğu kalkıyor, ve bir kişinin tokatlandığı görüntüler kalabalığın arasından seçiliyor. Bu kişinin Başbakan Erdoğan olduğu iddia ediliyor.

İşte o görüntüler:

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.



Soma'da meydana gelen maden kazasını yerinde incelemek için Soma'ya gelen Başbakan Tayyip Erdoğan protesto edilmişti. Maden ocağı yangınında 200'den fazla işçinin hayatını kaybetmesine tepki gösteren halk, Başbakan Erdoğan'ı istifaya çağırdı. Korumaların, Başbakan'ın makam aracındaki 0002 numaralı plakayı alarak aracın içine koydukları görüldü.

Erdoğan, düzenlediği basın toplantısı ardından belediye binası önünde bekleyen vatandaşlara hitap etti. Erdoğan bu sırada bazı vatandaşlar tarafından yuhalandı. Başbakan, konuşmasının ardından makam aracına binerek hareket etti. Erdoğan, yolda kendisini protesto eden vatandaşları görünce araçtan inerek kendisine tepki gösteren bir vatandaşın yanına gidince ortalık karıştı. Başbakan Erdoğan arbedenin arasında kaldı, korumaları tarafından bir markete sokuldu. Başbakan'ın marketin girişinde bir vatandaşa tokat attığı iddia edilen görüntüler internete düştü.

Burada fazla kalmayan Erdoğan marketten çıkarak güçlükle makam aracına bindirildi ve bölgeden uzaklaştırıldı. Vatandaşlar Başbakan'ı yuhalayarak protesto etmeyi uzun süre sürdürdü.