Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçen telefon görüşmelerinin ‘montaj olmadığı’ ortaya çıktı. Montaj denilen ses kaydı raporlarını ismi verilen şirketler yalanladı.

Başbakan Erdoğan, AKP Grup Toplantısı’nda telefon görüşmesi tapelerinin ‘montaj’ olduğunu söylemiş ve kendilerinin de misilleme olarak montajlı kasetler yapacaklarını belirtmişti.

Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan’ın görüşmelerinin yayınlandığı videoyu ABD’de ismi verilmeyen bir şirkette incelettiğini ve montaj çıktığını açıkladı.

Sonrasında medyada iki rapora dayandırılarak, sesin montaj olduğu söylendi.

Bu gelişmeler üzerine her iki şirketten de açıklama geldi.

‘ŞOK YALANLAMA

Medyada yer alan haberde New York'un Manhattan bölgesinde, John Marshall Studios'un teknik imkânlarını da kullanarak Robin Lai'nin hazırladığı rapora değinildi.

Ancak şirket yaptığı açıklamada böyle bir rapor vermediğini, haberde görülen antetli kağıdın ve kartvizitin de kendilerine ait olmadığını belirtti.

Üstelik antetli kağıdın ve üzerine tutuşturulan kartvizitin de şirketle ilgisinin olmadığını belirterek "sahtekarlık" ifadesini kullandı.

Habere konu olan bir diğer şirket Kaleidoscope Sound ise Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, kendilerine sadece bu seste montaj olup olmadığının sorulduğunu ve sadece bu soruya bariz montajların olduğu şeklinde cevap verdiklerini belirtti.

5 GÖRÜŞME BİRLEŞTİRİLMİŞ AMA SESLER GERÇEK!

Ancak seslerde montaj olduğu zaten bilinen bir durum. Çünkü 5 ayrı görüşmenin bir araya gelmesinden oluşan bir ses kaydı var.

Medyada da raporla ilgili haberlerde "4-5 farklı sesten yapılan bir montaj" olduğu ifadelerine yer verilmişti.

Medyanın Türkçe olarak yayınladığı montaj detaylarını gösteren "time code"ların kaynağı ise bilinmiyor.

Bu belgenin orijinali henüz basınla paylaşılmadı.