Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü grup toplantısında, "Biz 1980'lerde Diyarbakır zindanlarında nelerin yaşandığını çok iyi biliyoruz. Ama ben burada bir şeyi söylemek zorundayım. Bu ülkede insanlar düşüncelerinden inançlarından dolayı sadece Diyarbakır zindanında zulüm görmediler. Mamak'ta, Metris'te yaşatılanlar dışarıda farklı gruplara aynı derecede vahşice yaşatıldı. Gerek bu salondaki, gerekse bu salon dışındaki yüzbinlerce kardeşim bu zulmü iliklerine kadar yaşadılar. Bizzat benim en yakın arkadaşlarım kalleşçe şehit edildiler" dedi. Peki Erdoğan'ın “kalleşçe şehit edildi”ğini söylediği arkadaşı kimdi?

3 ARKADAŞIYLA SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADI

Başbakan Erdoğan'ın bahsettiği isim Metin Yüksel imiş. İslami gençliğin önde gelen isimlerinden biri olan Yüksel, 26 Ekim 1977 günü Darüşşafaka Lisesi'nin önünde 3 arkadaşıyla silahlı saldırıya uğrar. Yüksel ikisi midesine, biri de dizine olmak üzere 3 kurşun yarası alır. Bu kurşunlardan 2'si çıkarılır, bir tanesiyse ölene kadar vücudunda dolaşmaya devam eder.

CAMİ AVLUSUNDA VURULDU

1980 öncesinde Fatih Camii avlusunda katledilen Metin Yüksel'in katilleri arasında ise adı kasetle anılan eski bir MHP'linin ismi geçmişti. Metin Yüksel'in abisi Müfid Yüksel yıllar sonra olayın İhsan Barutçu'yla bağlantısını şöyle açıklamıştı. "Barutçu'yu ondan önce tanıyorduk, Vefa Lisesi'ndeydi ve daha öncesinden de saldırıları vardı. Rahmetli Metin o olaydan 2 yıl önce onu İhsan Barutçu'yu solcuların elinden kurtarmıştı, fakat Barutçu daha sonra Metin Yüksel'i şehit eden grubun içindeydi. Metin'in şehadetinden bir gece önce de İhsan Barutçu'nun arkadaşları 'Buradan sizleri söküp atacağız' diyerek bana saldırmışlar, kalın sopalarla beni dövmüşlerdi. Metin Yüksel, şehit olduğu günün sabahı gelmişti İzmir'den. Ertesi gün Metin Yüksel Fatih Camii avlusunda şehit edildi. Şehit olmadan önce saldırganlarla konuşma isteği oluyor sanırım cami avlusunda."

ERDOĞAN'LA AYNI DÖNEMDE MTTB'DEN YETİŞTİLER

Tayyip Erdoğan, Metin Yüksel'le MTTB, Millî Selâmet Partisi Gençlik Kolları ve Akıncılar Derneği içinden birlikte yetiştiler. Metin Yüksel, akıncıların liderlerindendi. (Ensonhaber)