Facebook'ta, kendisine gelen "Tayyip'i üzmek Allah'ı üzmekmiş (!)" adlı videoyu yorumsuz olarak paylaşan Kütahya-Gediz Devlet Hastanesi Müdürü Önder Kıcıroğlu, "Başbakan aleyhine yayın yaptığı" gerekçesiyle Domaniç Toplum Sağlığı Merkezi'ne "ayniyat saymanı" olarak "sürüldü". Hakkında kamu davası açılan Kıcıroğlu'na "1 yıl kademe ilerleme cezası" verildi.

Sosyal paylaşım siteleri de artık gözaltında... Facebook’ta, kendisine gelen “Tayyip’i üzmek Allah’ı üzmekmiş (!)” adlı videoyu yorumsuz paylaşan Kütahya-Gediz Devlet Hastanesi Müdürü Önder Kıcıroğlu, “Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı aleyhine yayın yaptığı” gerekçesiyle Domaniç Toplum Sağlığı Merkezi’ne “ayniyat saymanı” olarak “sürülürken” hakkında hem kamu davası açıldı, hem de “1 yıl kademe ilerleme cezası” verildi. “Facebook sürgünü” skandalı, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık’ın soru önergesine Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtıyla ortaya çıktı.

Dava süreci hâlâ devam ediyor

Bakan Akdağ, verdiği yanıtta, bakanlık müfettişleri tarafından soruşturma açıldığını ve bu müfettiş raporuna dayanılarak da Kıcıroğlu’nun “naklen tayin” işleminin gerçekleştirildiğini bildirdi. Bakan Akdağ, Kıcıroğlu’nun atama işlemine karşı da dava açtığını ve dava sürecinin sürdüğünü belirtti.

Akdağ, sürgünün gerekçesini de şöyle savundu: “Facebook’ta Türkiye Cumuhriyeti Başbakanı aleyhine yayın yapmak suretiyle devlet memuru itibarına yakışmayan davranışlar sergileyen adı geçenin kamu menfaatı gereği görev yerinde kalması uygun görülmediğinden naklen tayin edilmiştir.”

Akdağ, Kıcıroğlu’na yine aynı gerekçeyle “1 yıl kademe ilerlemesinin durdurulması” cezası verildiğini de doğruladı.

Bakan Akdağ, Kıcıroğlu’na yönelik cezanın “siyasi baskı sonucu verildiği”nin de doğru olmadığını ileri sürdü.

Ayşe Sayın/ Cumhuriyet