Denizli'de avukat Uğur Şimşek, Başbakan Erdoğan'ı ayakkabı kutusuyla protesto ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Sivil polisler avukatın yasal güvence altındaki ofisine savcı gelmeden girdi ve taraflar arasında tartışma çıktı.

Polislerin kanunun zorunlu kıldığı Ağır Ceza Mahkemesi hakiminden alınan arama kararı, savcı ve baro temsilcisi bulunması zorunluluğunu hiçe sayması Denizli Barosu tarafından protesto edildi.

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan ise avukat bürolarının yasal güvence altında olduğunu belirtip, polisin elini kolunu sallaya sallaya giremeyeceğini, arama yapamayacağını söyledi. İlhan, “Bir avukatın bürosuna polis ancak baro temsilcisi ve cumhuriyet savcısı nezaretinde girebilir ve arama yapabilir. Bunun dışındaki her durum hukuksuzdur. Olayı haber alır almaz, bir baro temsilcisini büroya gönderdik. Ardından karakoldaki işlemlerin takibini yaptık. Sürecin bundan sonra da takipçisi olacağız.” dedi.

Benzer bir olay Başbakan’ın aralık ayı sonunda Manisa’nın Akhisar ilçesindeki mitingi sırasında da yaşanmıştı. Erdoğan’ın konuşması sırasında miting meydanında evi olan Nurhan Gül, evinin balkonunda Başbakan’a ayakkabı kutusu gösterdi. Gül, anında yakın korumalar tarafından gözaltına alınmıştı. Gül, gözaltı işlemiyle ilgili sorumlular hakkında şikâyetçi olmuştu.
(Cnn Türk, Zaman)