Başbakan Binali Yıldırım, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Çankaya Köşkü'nde ağırladığı 81 ilden gelen öğretmenlere yaptığı konuşmada alıntı yaptığı şiirin şairini karıştırdı.

Yıldırım, Türkiye şiirinin büyük isimlerinden Cahit Sıtkı Tarancı'yı "Bir yazarımız" ifadesiyle andı, mesleğini de "öğretmen" olarak nakletti. Yıldırım daha sonra  "Orda bir köy var uzakta" şiirinin "yazar"ı olarak Cahit Sıtkı Tarancı'yı telaffuz etti.

4 Ekim 1910'da Diyarbakır'da doğan, 13 Ekim 1956'da tedavi görmek için gittiği Viyana'da hayatını kaybeden Cahit Sıtkı Tarancı, kamuda çalıştı, ancak öğretmenlik yapmadı.

"Orda bir köy var uzakta" şiirini de 4 Eylül 1901'de Kudüs'te doğan ve ikinci adını bu şehirden alan Ahmet Kutsi Tecer kaleme aldı. Başbakan Yıldırım'ın konuşmasında geçen Sivas'a 1930'da Milli Eğitim Bakanlığı'nca atanan şair de Tecer. Göbek adını Kudüs'ten alan şair, "Tecer" soyadını da Sivas'taki Tecer Dağı'ndan aldı. Tecer, 23 Temmuz 1967'de İstanbul'da hayata veda etti.

Başbakan Yıldırım'ın, konuşmasının bu habere konu olan bölümü şöyle:

"Bir yazarımız var; Cahit Sıtkı Tarancı. Öğretmen olmuş, görev yerine gidecek Sivas’ta bir köye. Kış bastırmış, yol yok, iz yok. Köyüne de gitmek istiyor. Fakat o yollar, o kış kıyamet geçit vermiyor. Dizlerinin üzerine çömeliyor ve ağzından şu sözler çıkıyor: Orada bir köy var uzakta. O köy bizim köyümüzdür. Gitmesek de gelmesek de o köy bizim köyümüzdür. 780 bin kilometrekare vatan toprağıyla, 50 bin köyüyle, 81 iliyle, ay yıldızlı bayrağıyla bu ülke bizim ülkemizdir, bu topraklar bizim topraklarımızdır.”

(Kaynak: Gazete Karınca)