Son günlerde Kürt açılımını unutup “Benim için artık Kürt sorunu yoktur” söylemine sarılan, BDP’nin düzenlediği barışçıl sivil itaatsizlik eylemlerine bile tahammülsüzce saldıran Başbakan’ın gerginlik siyaseti meyvelerini vermeye başladı.

PKK’nin 15 Haziran’a kadar çatışmaya girmeme kararına rağmen yoğunlaştırılan operasyonlar sonucu son günlerde 20’nin üzerinde PKK’li öldürülmüş, sınır ötesindeki çeşitli bölgeler bombalanmaya başlamıştı.

SAVAŞ EKİP KURŞUN BİÇTİLER

Kastamonu'da Başbakan'ı koruyan ekibe Çankırı yolunda silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 polis öldü. Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Başbakanlık otobüsüne eşlik eden trafik eskortuna Kastamonu-Çankırı karayolunun 25. kilometresinde düzenlenen silahlı saldırıda polis memuru Recep Şahin'in öldüğünü belirtti.

Başbakan'ı Kastamonu'da koruyan koruma ekibinde herhangi bir can kaybı yaşanmazken, Çankırı Emniyeti'nde görevli bir polis memurunun öldüğü belirtildi. Yaralılar Kastamonu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

ARACA EL BOMBASI DA ATILDI
Saldırı sonrasında yanmaya başlayan polis otosu söndürülmeye çalışıldı. Polisler çelik yeleklerle orman yollarında operasyona çıktı. Başbakanlık korumaları da ağır makinalı tüfeklerle arama yaptı. Araca silahlı saldırıdan sonra el bombası da atıldı.

KASTAMONU VALİSİ POLİSİN KİMLİĞİNİ AÇIKLADI
Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, olayın, Başbakan Tayyip Erdoğan'ı Kastamonu'dan uğurladıktan yarım saat sonra gerçekleştiğini söyledi. Ankara'ya dönen konvoya eşlik eden polis aracına ateş açıldığını ve bunun sonucunda aracın sürücüsü Recep Şahin'in olay yerinde öldüğünü bildirdi.

Ateş açılmasıyla Şahin'in yanında bulunan diğer polis memurunun arabadan inerek açılan ateşe karşılık verdiğini ifade eden Bektaş, bunun neticesinde onun da yaralandığını belirtti.

Çatışmada, polis aracının yakıt deposunun da isabet aldığını ve bunun neticesinde aracın alev aldığını dile getiren Bektaş, güvenlik güçlerinin, sağlık ve itfaiye ekiplerinin olay yerinde olduğunu dile getirdi.

Erdoğan Bektaş, ölen Recep Şahin ile yaralı polis memurunun Kastamonu Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaptığını sözlerine ekledi.

GÖRGÜ TANIĞI OLAY ANINI ANLATTI
Kastamonu'da polis ekibine yönelik silahlı saldırıya tanıklık eden Durali Acar, ''Yerde siper almış bir polis memurunun yaralı halde ormanlık alana ateş ettiğini gördüm'' dedi.

Acar, yaptığı açıklamada, Kastamonu-Çankırı karayolunun 25. kilometresindeki saldırı sonrası otomobiliyle yoldan geçtiğini ifade ederek, ''Karşı şeritte önüme çıkan polis aracının lastikleri yanıyordu. Önce polis aracının trafik kazasına karıştığını sandım ama yerde siper almış bir polis memurunu yaralı halde ormanlık alana ateş ederken gördüm'' dedi.

Yaralı polis memurunun aynı zaman çevreden yardım istediğini belirten Acar, bunun üzerine bir süre panik yaşadığını ve daha sonra 112 Acil Yardım'ı arayarak ambulans istediğini söyledi.

Bu sırada etrafta hiç kimseyi görmediğini belirten Acar, bir süre sonra olay yerine çok sayıda polis ekibinin geldiğini ve kendilerini bölgeden uzaklaştırdıklarını anlattı.

YARALI POLİS ANKARA'YA SEVK EDİLDİ
Kastamonu-Çankırı karayolunun 25. kilometresinde düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan polis memuru Metin Kuş, ambulans helikopterle Ankara'ya sevk edildi.

Ankara'ya dönen konvoya eşlik eden polis aracına ateş açıldığı sırada araçtan çıkarak, açılan ateşe karşılık veren ve bu sırada yaralanan Metin Kuş, Özel Anadolu Hastanesine kaldırıldı.

Kuş, burada yapılan müdahalenin ardından ambulans helikopterle Ankara Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Kuş'un başından sıyırıp geçen bir kurşunla hafif yaralandığını, genel sağlık durumunun iyi ve bilincinin açık olduğunu bildirdi.

AJANSLAR