Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili bugün saat 16’da aktivist ve eylemcilerden kurulu bir heyetle bir araya geldi. 

AK Parti Genel Merkezi'nde başlayan görüşmeye katılan Gezi heyeti 11 kişiden oluşuyor. 

Heyet oluşturulurken, akademisyenden öğrenciye, sanat yönetmeninden mimar ve tiyatro oyuncusuna kadar geniş bir yelpazede katılım amaçlandı. 

Heyette tiyatro sanatçısı Ahmet Mümtaz Taylan, akademisyenler Prof. Dr. Betül Tanbay, Prof. Dr. Hale Çıracı ve İpek Akpınar, yönetmen Kutluğ Ataman, öğrenci Nil Eyüpoğlu, sanat yönetmeni Rumeysa Kiger, mimar Selva Gürdoğan, sosyal medya uzmanı Zehra Öney, öğrenci Zülfikar Kürüm ve sosyal paylaşım sitesinde Başbakan Erdoğan'a hitaben Gezi Parkı olaylarına ilişkin mektup yazan Bülent Peker de yer alıyor. 

Ancak görüşme başladıktan sonra sosyal medyada paylaşılan dikkat çekici bir ayrıntı yoğun tartışma yarattı. Buna göre Başbakan’la görüşen Gezi heyetinde yer alan Nil Eyüboğlu’nun Emek Sinemasını yıkan Kamer İnşaat’ın ortağı Levent Eyüboğlu’nun kızı . Gezi eylemlerine başından beri destek verdiği anlaşılan Nil Eyüboğlu’nun bu toplantıya davet edilmesi sosyal medyada yoğun tepki çekti. Sinama Yazarları Derneği’nin twitter hesabından da “Erdoğan'la görüşen heyetteki Nil Eyüboğlu, Emek'i yıkan Levent Eyüboğlu'nun kızı. Ülkedeki mizah dozu gerçekten çok yükseldi” tweeti atıldı. (Radikal)