Federal Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani, Abdullah Öcalan ile devlet arasında yeniden başlayan görüşmelerin “önemli” olduğunu belirterek, bunun “ciddi bir başlangıç” olmasını umut etti.

Barzani'nin sözcüsü Ümid Sabah, yayımladığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

'Sayın Mesut Barzani, Türkiye ve Abdullah Öcalan arasında gerçekleşen görüşmelerden çok mutlu ve umutlu, Barzani görüşmeleri çok büyük bir adım olarak değerlendiriyor ve takdir ediyor. Yapılan görüşmenin, savaşın ve şiddetin sonlanması, barışın pekiştirilmesi, Kürt meselesinin barışçıl çözülmesi yolunda ciddi ve etkili bir başlangıç olmasını temenni ediyor'

ELÇİ: 'AMCAM YAŞASAYDI EN FAZLA O SEVİNİRDİ'

Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi de, "Amcam yaşasaydı bu sürece en çok sevinen o olurdu. Maalesef buna ömrü yetmedi" dedi.

Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren KADEP Genel Başkanı ve Diyarbakır bağımsız Milletvekili amcası Şerafettin Elçi'nin barış konusundaki çabalarına değinen Elçi, "Amcam yaşamış olsaydı bu sürece büyük bir katkısı olurdu. Eminim ki yaşasaydı bu sorunun çözümü sürecinde bir katkı sağlayacağı açıktı. Dileriz ki, bu sorun barış içinde çözülür. Barış olursa inanıyorum amcam öteki dünyada mutlu olacaktır" şeklinde konuştu.