Beykoz'dan yola çıkan ve barış için Şemdinli'ye yürüyen üç barış aktivisti, 1826 km'lik yolun 160 kilometresini geride bırakarak İzmit'ten Sakarya'ya doğru yol aldılar. 

Adım ölçer cihazın verilerine göre barış yürüyüşçüleri, şu zamana kadar 260 bin 070 adım atmış.

DİHA'nın haberine göre; barış yürüyüşçülerinden Resul Kalyoncu, yola çıktıkları andan itibaren yolda halktan yoğun destek aldıklarını belirterek, polisin ise yol boyunca kendilerine eskortluk ettiğini söyledi. Kalyoncu, küçük bir kaza sonucu ayağından yaralandığını ama buna rağmen yollarına devam ettiklerini ifade etti. Aksayarak yoluna devam eden Kalyoncu, "başımıza ne gelirse gelsin bu barış yürüyüşünü sonlandıracağız" dedi. 

Yola çıktıklarında Beykoz'da gözaltına alınma gerekçelerinden birinin de sosyal medya üzerinden yapılan yorum, küfür ve tehdit iddiası olduğunu vurgulayan Kalyoncu, iki saat süren canlı yayın yaptıklarını ve bu canlı yayını da on bir bin kişinin izlediğini, beş yüz yorum aldıklarını fakat tek bir küfür ve hakarete yer olmadığını söyledi. Kalyoncu, polisin tavrını eleştirerek "bize yaptıklarıyla kendileri rezil oldular" diye konuştu.