Barış ve müzakere süreci sayesinde yaşanan çatışmazsızlık nedeniyle ölümlerin durması sevinç yaratırken Diyarbakır'da talihsiz bir can pazarı yaşandı. Diyarbakır’ın Hazro İlçesi’ne bağlı Çiftlibahçe Köyü’nde oturan 'Uğurlu' ailesinin, 15 Ağustos gösterilerine katılan ve bir daha haber alınamayan 3 çocuğun PKK’ya katılmasından 'Tekin' ailesini sorumlu tutmasıyla başlayan tartışma silahlı çatışmaya dönüştü. Çatışmada, ilk belirlemelere göre 7 kişi öldü, 10 kişi de yaralandı.

Olay, Hazro İlçesi’ne bağlı Çiftlibahçe Köyü’nde bu sabah meydana geldi. Gani Uğurlu’nun oğlu ve yeğenleri, PKK’nin silahlı eylemleri başlatmasının yıldönümü olan 15 Ağustos gösterilerine katıldıktan sonra ortadan kayboldu. Uğurlu ailesi haber alınamayan 3 çocuklarının dağa çıkarak PKK’ya katıldığı bilgisine ulaştı.

Uğurlu ailesi bu durumdan Tekin ailesini sorumlu tuttu. Tekin ailesinden Ömer Tekin’in BDP’den İl Genel Meclisi üyesi olması nedeniyle çocukları onların yönlendirdiğini iddia etti. Bu nedenle dün Uğurlu ve Tekin aileleri arasında tartışma çıktı.

Bu sabah karşılaşınca aynı konuda yeniden tartışmaya başlayan iki aile fertleri arasında bu kez silahlı çatışma çıktı. Tabancaların yanında Kalaşnikof silahların da kullanıldığı çatışmada 7 kişi yaşamını yitirdi, 10 kişi yaralandı.

Olayın duyulması üzerine Çiftlibahçe Köyü’ne jandarma ekipleri sevk edildi. Hazro savcısı köye gelerek incelemede bulundu. Ölenlerin cenazeleri Hazro Devlet Hastanesi morguna götürülürken, yaralılar da Hazro ve Silvan’daki hastanelerde yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır’daki hastanelere sevk edildi.

Jandarma Çiftlibahçe Köyü’nde yeni olay çıkmaması için yoğun güvenlik önlemi alırken, köye giriş ve çıkışlar sıkı denetim altında tutulmaya başlandı.

ÖLEN VE YARALANANLARIN İSİMLERİ

Silahlı kavgada hayatını kaybeden 7 kişiden 6'sı ile 10 yaralının kimlikleri belirlendi.

Ölen kişilerin Bedriye Uğurlayan (27), Aysel Uğurlayan, Mehmet Tekin, Şadiye Tekin, Sevim Tekin ve Abdullah Tekin olduğu öğrenildi.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Remziye Tekin'in (23) durumunun ağır olduğu, Seyah Uğurlayan'ın (33) ise Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiği belirtildi. Tedavisi tamamlanan yaralılardan Ruken Tekin (22) taburcu edildi.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar Şoreş, Savaş, Haybat, Hasibe, İhsan, Aysel ve Güldağ Uğurlayan'ın tedavisi sürüyor. (Radikal)